Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik büyük bir finansal destek paketinin duyurusunu yaptı. Toplamda 2 milyar 477 milyon 946 bin lira değerindeki tarımsal destekleme ödemesi, bugün itibarıyla çiftçilerin banka hesaplarına yatırılacak.

ciftci_4

BAKAN YUMAKLI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Sosyal medya üzerinden çiftçilere müjdeli bir haber veren Bakan Yumaklı, yapılan tarımsal desteklemelerin detaylarını paylaştı. Bu desteklemelerin, tarım sektörünün çeşitli alanlarındaki üreticilere can suyu olması bekleniyor.

ciftci_5

DESTEKLEME DETAYLARI AÇIKLANDI

Yumaklı'nın verdiği bilgiye göre; Mazot ve Gübre Desteği, Küçük Ölçekli Balıkçılık Desteği ve Hayvan Gen Kaynakları Desteği başlıkları altında dağıtılacak olan bu devasa destek paketi, çiftçilerin üretim kapasitelerini artırmak ve sürdürülebilir tarım faaliyetlerine katkıda bulunmak amacı taşıyor. Bakan Yumaklı, bu ödemelerin "Hayırlı ve bereketli olsun." temennisinde bulundu.

ciftci_1

İNFOGRAFİK İLE DESTEKLEME DETAYLARI

Bakan Yumaklı'nın paylaştığı infografik, desteklemelerin dağılımını gösteriyor. Buna göre; Mazot ve Gübre Desteği için ayrılan 2 milyar 393 milyon 722 bin 650 lira, Küçük Ölçekli Balıkçılık Desteği için tahsis edilen 70 milyon 407 bin 750 lira ve Hayvan Gen Kaynakları Desteği için ayrılan 13 milyon 815 bin 600 lira, toplamda 2 milyar 477 milyon 946 bin liralık bir destek paketini oluşturuyor. Bu finansal desteklerle çiftçilerin yüzünü güldürmeyi hedefleyen Bakanlık, tarım sektörünün daha da güçlenmesini amaçlıyor.

Editör: Mevlüt Peker