Yeni hastalık vakalarının başkent Pekin ve Liaoning bölgesinde tespit edildiği bildirildi. Çin medyasında yer alan haberlere göre, hastanelerde birçok çocuğun akciğer iltihabı ve yüksek ateş gibi belirtilerle yattığı, ancak öksürük gibi diğer semptomların görülmediği belirtiliyor. İngiliz medyası, COVID-19 salgınından önce benzer bir artışın Wuhan'da da yaşandığını hatırlattı.

koronavirus covid-19 pexels 3

Çinli yetkililer, ülkenin kuzeyinde solunum yolu hastalıklarının patlamasına sebep olan bu gizemli zatürre salgınının yayıldığını ve hastanelerin yoğunlaştığını açıkladı. Salgının, COVID-19 kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte grip, mikoplazma pnömonisi, solunum sinsityal virüsü ve SARS-CoV gibi bilinen patojenlerin dolaşımının artmasıyla ilişkilendirildi.

çin salgın 1

YENİ BİR SALGIN MI GELİYOR?

Çin'deki uluslararası bulaşıcı hastalıklar izleme programı ProMED'in belirttiğine göre, çeşitli bölgelerde yaygın bir tanı konmamış solunum yolu hastalığı salgını yaşanmaktadır. Salgının ne zaman başladığına dair herhangi bir bilgi verilmemekle birlikte, bu kadar çok çocuğun etkilenmesinin alışılmadık bir durum olduğu belirtiliyor.

çin salgın 4

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GERİ Mİ GELİYOR?

DSÖ, Çinli yetkililerden çocuklar arasındaki solunum yolu hastalıkları ve zatürre vakaları hakkında daha fazla bilgi talep etmiştir. Çarşamba günü yaptığı açıklamada DSÖ, Çin'de yaşayanlara önerilen aşıları yaptırmalarını, hasta olduklarında evde kalmalarını, maske takmalarını ve solunum yolu hastalığı riskini azaltmak için el yıkama gibi önlemler almalarını tavsiye etmiştir.

çin salgın 3


 

Editör: Zeynep Baş