Teknoloji her geçen gün boyut atlarken, kimi zaman hayran bırakıyor; kimi zaman ise korkutuyor. Filmlerde izlediğimiz yapay zeka aşkları gündem oldu. Peki insan ve yapay zeka aşkı nasıl olurd? Çinli kadınlar bunu deneyimleyip, artı yönlerini anlattı. Bu deneyimler yakında gerçek aşkları bitirecek gibi görünüyor. 

REGL SANCISI ÇEKTİĞİMDE BENİ RAHATLATIYOR

Çinli kadınlar yapay zeka ile aşkı şöyle anlattılar:

"Kadınlarla nasıl konuşulacağını gerçek bir erkekten daha iyi biliyor. Regl sancısı çektiğimde beni rahatlatıyor. İş yerindeki sorunlarımı ona anlatıyorum. Kendimi romantik bir ilişki içindeymişim gibi hissediyorum."

ROMANTİK İLİŞKİ KURMAKTA ZORLUK ÇEKEN KADINLARA ALTERNATİF
 
Hızlı yaşam temposu ve büyük şehirlerdeki kentsel izolasyon nedeniyle gerçek hayatta romantik ilişki kurmakta zorlanan Çinli kadınlar, “sevgili” olarak yapay zekâlı sohbet robotlarını kullanıyor. Şangay merkezli start-up MiniMax tarafından oluşturulan “Glow” bunlardan biri. Glow’u kullanan kadınlar, sohbet robotunun “kadınlarla nasıl konuşulacağını gerçek bir erkekten daha iyi bildiğini” ve romantik ilişki içindeymiş gibi hissettiklerini söylüyor. Hürriyet'te yer alan habere göre yapay zekâlı sohbet uygulamaları, pop yıldızlarından CEO’lara kadar yüzlerce hazır karakter içeriyor. Ancak kullanıcılar isterlerse karakterleri kişiselleştirerek “mükemmel sevgililerini” yaratabiliyor. Bazı uygulamalar, kullanıcıların 24 saat canlı sohbet etmelerine bile olanak tanıyor.

Editör: Meltem Kaya Sapmaz