Küçükçekmece'de Menekşe Sahil Parkı'nda gerçekleşen kazı çalışmaları sonucu oluşan su birikintisi, 5 yaşındaki Eda Nur Gezer'in hayatını kaybetmesine sebep oldu. Bu trajik olayın ardından başlatılan adli ve idari soruşturmalar kapsamında üç şüpheli gözaltına alındı.

Menekse Sahil Parki Su Birikintisi Bogulan Cocuk 28042024 Iha (5)

ŞÜPHELİLERİN DURUMU VE ADLİ İŞLEMLER

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ağaç AŞ'de görevli makine teknikeri Furkan K., kepçe operatörü Sezai A. ve tesisat ustası Fayık C. gözaltına alındı. Sağlık kontrollerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden Furkan K. tutuklanırken, Sezai A. ve Fayık C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Menekse Sahil Parki Su Birikintisi Bogulan Cocuk 28042024 Iha (7)

FİRARİ GENEL MÜDÜR ARANIYOR

Olayla ilgili firari durumda olan Ağaç AŞ Genel Müdürü Ali S.'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla şüpheliler hakkındaki işlemler belirlendi. Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kendi içinde idari bir soruşturma başlattığını açıkladı.

Edanur Kucukcekmece Sahil Parki 05052024 Iha2

OLAYIN GEÇMİŞİ

26 Nisan'da Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fatih Mahallesi'nde yapılan kazı çalışmaları sonrası oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybeden bir çocuk ihbarı üzerine olay yerine intikal etti. Yapılan incelemelerde, 5 yaşındaki Eda Nur Gezer'in su birikintisine düşerek boğulduğu tespit edildi. Olayın ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı ve kusur tespiti için uzman bilirkişi heyeti görevlendirildi.

Edanur Kucukcekmece Sahil Parki 05052024 Iha1

Editör: Mevlüt Peker