İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri merkezli 10 ilde gerçekleştirilen 'Sibergöz-22' operasyonuna ilişkin detayları paylaştı. Yerlikaya, Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, çocukların müstehcen görüntülerini sattığı belirlenen şüphelilerin yakalandığını söyledi.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI

Bakan Yerlikaya açıklamasında şunları söyledi; Kayseri merkezli 10 ilde Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında eş zamanlı olarak düzenlenen “SİBERGÖZ-22” operasyonlarında 15 şüpheli yakalandı. En hassas olduğumuz konuların başında Çocuklarımızı Korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. 73 ilde 'Mercek-12' operasyonu! 1131 kişi gözaltına alındı. 

10 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızın koordinesinde; Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile mücadele kapsamında:  Çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, Çoğaltma, Satma, Depolama, Bulundurma veKullanma suçlarının önlenmesine yönelik, Kayseri merkezli Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Samsun ve Van olmak üzere 10 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Editör: Yağmur Güzel