İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada dolaşan ve çok sayıda uzun namlulu silah ele geçirildiği iddiasına ilişkin bir fotoğrafın gerçek dışı olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, fotoğraftaki silahların aslında bir dizi çekimi için kullanılan kurusıkı silahlar olduğu belirtildi.

SOSYAL MEDYA YANILGISI VE GERÇEKLER

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, bazı sosyal medya hesaplarında, İstanbul'daki Yunus ekipleri tarafından ele geçirildiği öne sürülen silahlarla ilgili yanıltıcı bilgiler paylaşıldı. Bu iddialar üzerine açıklama yapma gereği duyuldu.

SARILYER'DEKİ UYGULAMA VE SİLAH BULGUSU

4 Mayıs'ta Sarıyer Harp Akademileri kavşağında yapılan bir trafik uygulamasında, şüphe üzerine durdurulan bir araç incelendi. Araç bagajında, film ve dizi çekimlerinde kullanılan 141 adet kurusıkı ve airsoft tabir edilen silahlar ile çeşitli mühimmatlar bulundu. Araçtaki iki kişi emniyete götürüldü.

ÇEKİM İZNİ OLAN SİLAHLAR

Emniyetin incelemesi sonucunda, araçtaki şahısların TRT kanalında yayınlanan "Teşkilat" dizisinin çekimlerinden geldikleri ve gerekli izin belgelerine sahip oldukları tespit edildi. Bu doğrulama üzerine, şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olay, sosyal medyada yanıltıcı bilgilerin ne kadar hızlı yayılabileceğini ve resmi açıklamaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Silahlar Uzun Namlulu 05052024

İDDİA CHP'Lİ VEKİLDEN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğrafta İstanbul'da Yunus polisi ekiplerinin çok sayıda uzun namlulu silaha el koyduğunu ileri sürmüş ve silahların fotoğrafını paylaşarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, "Türkiye uyuşturucu ticaretinde olduğu gibi silah ticaretinde de hem hedef ülke hem de silah rotası haline mi geldi? Silahların menşei nedir?" diye sormuştu.

Murat Bakan Chp 05052024

Editör: Mevlüt Peker