Okmeydanı’nda çöp yığınları arasında, yalnız yaşayan Durmuş dedenin acı hali, çevre esnafı ve komşuları derinden yaralamış sosyal hizmetlere haber verilmişti. Daireye giren ekipler tonlarca çöpün arasında yürümekte zorlanırken, yaşlı adam burada yaşam mücadelesi veriyordu.

cop-ev-yasli-adam-3

YALNIZ VE KİMSESİZ KALMIŞTI

Tüm aile fertlerini kaybettiğini söyleyen, kendi soyadını bile hatırlamayan yaşlı adam ihbarların ardından sosyal yardım görevlileri tarafından Darülaceze’ye yerleştirildi.

cop-ev-yasli-adam-1

ACI TESADÜF ORTAYA ÇIKTI

Ancak burada da ilginç ve acı bir tesadüf yaşandı. 90 yaşındaki Durmuş dede, buraya ilk kez gelmiyordu. Çünkü zaten yıllarca oradan çalışmış ve Darülaceze’den de emekli olmuştu.

cop-ev-yasli-adam-2

KENDİSİ DE DARÜLACEZE’DEN EMEKLİ OLMUŞTU

Tamam, 40 yıl boyunca Darülaceze’de hizmet vermiş ve buradaki birçok hastaya da bakmıştı. Emekliliğinden sonra anne ve babasını sonra da eşini kaybetmişti. Durmuş de yıllardır da yalnız yaşıyordu.

cop-ev-yasli-adam-4

KOMŞULARIN İDDİASI ŞAŞIRTTI

Komşuları ise torunlarının yaşlı adamın maaşını aldığını, evlerin kiralarına da el koyduğunu iddia ediyor. Yaşlı adam ise Darülaceze’de şimdi rahat olsa da bir gün yine hatıralarının yaşadığı evine dönmek istiyor. 
 

Editör: Şeyda Karaca