Cübbeli Ahmet Hoca aylık gelirini açıkladı, mesleği ise herkesin dikkatini çekti. Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan ve yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Ahmet Mahmut Ünlü, kendisine açılan hakaret davası dosyası hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar..

cubbeli-ahmet-hoca-maaş

HAKARET DAVASINDA CÜBBELİ'DEN ŞAŞIRTAN YANIT

Cübbeli Ahmet Hoca yine gündemde yerini alıyor. Ahmet Mahmut Ünlü, çocukluk yaşlarında cübbeye ilgi duyması ve giymesinden dolayı adaşı olan yaşıtlarından ayırt edilmek için Cübbeli Ahmet olarak çağrılmıştır. O yaşlardan itibaren mesleğinde ve genel yaşamında bu ismi kullanmaktadır. Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez'in "Cübbeli" diye tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'ye açtığı hakaret davası dosyasına "mali durum araştırma tutanağı" girdi.

cübbeli-ahmete-soruşturma

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, kendisine açılan hakaret davası kapsamındaki sorulara yanıt verdi. Dosyada yer alan bilgilere göre hem yeni mesleğini hem de aylık kazancını açıkladı. Sık sık tartışma konusu olan 'Cübbeli Ahmet Hoca' son olarak mesleğiyle gündeme geldi.  'Ne iş yapıyorsun?' sorusuna 'Ben YouTuber'ım' dedi.

cubbeli-ahmet-mahkeme-youtuber

CÜBBELİ AHMET HOCA AYLIK NE KADAR KAZANIYOR?

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in depremzedelerle alakalı sözlerini 'din ve devlet düşmanlığı' olarak nitelendirmişti. Açılan hakaret davasında Cübbeli Ahmet Hoca verdiği bilgiler ile yine gündeme oturdu.

Cubbeli-Ahmet-HOCA-GELİRİ

Ahmet Mahmut Ünlü, aylık kazancının toplam 140 bin TL olduğunu söyledi. Ne iş yaptığıyla ilgili soruya 'YouTuber' cevabını veren Cübbeli Ahmet Hoca, YouTube'dan aylık gelirinin 55 bin TL, yazdığı kitaplardan ise aylık 85 bin TL kazandığını belirtti. Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki dava dosyasına giren belgeye göre, Cübbeli Ahmet'in eğitim durumu da "medrese".

Editör: Nurseli Fırat