Ekol Haber’den Dilek Yaman Demir’in özel haberine göre, Çukurova Holding, Almanya’da faaliyet gösteren (DekaBank Deutsche Girozentrale) bir bankadan 23 Mayıs 2016 tarihinde 8,1 milyon dolar borç aldı. Taksitler halinde 4,1 milyon doları geri ödeyen holding, kalan 4 milyon liralık borcu ödeyemedi. Alman bankası, alacağının tahsili için Hamburg Eyalet Mahkemesine dava açtı ve mahkeme, 7 Haziran 2019 tarihinde Çukurova Holding’in borcunu yüzde 9’luk faiz oranıyla birlikte ödemesine hükmetti. 

KARAR TÜRKİYE’DE TANINDI

Banka kararın tanınması için İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesine başvurdu. Mahkeme kararın tanınmasına onay verdi. Kararın Türkiye’de tanınmasının ardından Çukurova Holding karara itiraz etti. İtiraz, Bölge Adliye Mahkemesince reddedildi ve karar kesinleşmiş oldu. 

İCRAYA İTİRAZ

Kararın tanınmasının ardından banka, alacağının tahsili için İcra Müdürlüğüne başvurdu. Banka, 4 milyon dolarlık alacağının faizlerle birlikte tahsili için ilamlı icra başlattı. Çukurova Holding, hakkında başlatılan icra takibine de itiraz etti. 

Editör: Ozan Barış Erim