Yerel seçimler için geri sayım başlarken;  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'ya giderek AK Parti Bursa Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Sözlerine yazar Alev Alatlı'nın ölüm haberi ile başlayan Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Alinur Aktaş ile yola devam kararı aldıklarını belirtti. Ardından ise  AK Parti Bursa Belediye başkan adaylarını tek tek açıkladı. İki ilçede Cumhur İttifakı olan MHP'den aday gösterildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Alev Alatlı hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin yetiştirdiği en önemli münevverlerden, cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Alev Alatlı Hocamız eserleri ve fikirleriyle yaşamaya devam edecektir. Dün vefat eden Orhan Türkdoğan'a da Allah'tan rahmet niyaz ediyorum."

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİNUR AKTAŞ

"Bugün Bursa'da büyükşehir belediye başkan adayımız Alinur Aktaş'la devam kararımızın ardından, ilçe adaylarımızı açıklamak üzere buradayız. Burası müstesna bir şehirdir. Bir yanını Marmara Denizi'ne veren, sırtını Uludağ'a yaslayan Bursa her şeyden önce kuruluşun şehridir."

Ekran Resmi 2024 02 02 16.09.14

"HİZMET VE ESER SİYASETİ OLDUĞUNDA ÜSTÜMÜZE KİMSEYİ TANIMAYIZ"

"Bursa'dan Edirne'ye oradan İstanbul'a oradan Ankara'ya uzanan başkentler silsilesinin ilkini hep kalbimizde taşıdık. Bursa'nın manevi iklimi bugün de ruhumuzu aydınlatmayı sürdürüyor. Nice şairler, ressamlar Bursa'dan aldığı ilhamla adını tarihe yazdırdı. Biz de son 21 yıldır, belediye başkanlarımızla, bakanlıklarımızla Bursa'yı hak ettiği eserlere kavuşturmak için gece gündüz çalıştık, çabaladık. Uzun yıllardır ihmal edilmiş Bursa'yı modern bir şehir haline döndürdük. İnşallah seçim tarihine yakın, tekrar Bursa'mıza geldiğimizde çalışmalarımızı ayrıntılı bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Biz istiyoruz ki Bursa'nın Türkiye Yüzyılı yürüyüşü, büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yapacağı tercihle daha da hızlansın. Ülkemizin önüne koyacak vizyonları olmayanların sırf AK Parti kaybetsin diye çabalamasını üzüntüyle izliyoruz. Açık konuşmak gerekirse, konu hizmet ve eser siyaseti olduğunda üstümüze kimseyi tanımayız."

VİZYONLARI OLMAYANLARIN SIRF AK PARTİ KAYBETSİN DİYE ÇABALAMALARINI ÜZÜNTÜYLE İZLİYORUZ

"İnşallah seçim tarihine yakın, tekrar Bursa'mıza geldiğimizde çalışmalarımızı ayrıntılı bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Biz istiyoruz ki Bursa'nın Türkiye Yüzyılı yürüyüşü, büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yapacağı tercihle daha da hızlansın. Ülkemizin önüne koyacak vizyonları olmayanların sırf AK Parti kaybetsin diye çabalamasını üzüntüyle izliyoruz. Açık konuşmak gerekirse, konu hizmet ve eser siyaseti olduğunda üstümüze kimseyi tanımayız. Her kim bu hususta bizden daha iyisini yapabileceğini iddia ediyorsa, hodri meydan çıksın ortaya. Şehrinin insanlarına verecek hizmetleri olmayanların sırf nefisleri için yaptıkları cinlikleri de unutmuyoruz. Artık ülkeyi yeniden aynı yere döndürmenin kimseye faydası yoktur. Biz Türkiye Yüzyılı peşinde koşarken kendi yıldızını paylaşmaktan başka derdi olmayanlara milletimizin cevabı verecektir.

Ekran Resmi 2024 02 02 16.09.26

CUMHURBAŞKANI SEÇMENLERİNE "HAZIR MIYIZ?" DİYEREK SESLENDİ

İşte CHP'nin hali. Ne ülkenin ne de şehirlerimizin hali umurlarında değil. 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? Kararlı mıyız? Şehirlerimizi gerçek belediyeciklikle taçlandırıyor muyuz? Seçim akşamı Türkiye haritasını Cumhur ittifakı renkleriyle boyamaya hazır mıyız? Büyük ve güçlü Türkiye vizyonumuza sıkı sıkıya sahip çıkmaya var mıyız?

BURSA AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Büyükorhan Belediye Başkan adayı Kamil Turan
Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz
Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık
Harmancık Belediye Başkan Adayı Yılmaz Ataş
İnegöl Belediye Başkan Adayı Alper Taban
İznik Belediye Başkan Adayı Kağan Mehmet Usta
Karacabey Belediye Başkan Adayı Ali Özkan
Keles Belediye Başkan Adayı Ali Doğru
Kestel Belediye Başkan Adayı Ferhat Erol
Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer
Mustafa Kemalpaşa Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan adayı Ahmet Beygirci
Nilüfer Belediye Başkan Adayı Cemil Çolak
Orhaneli Belediye Başkan Adayı Ali Osman Tayır
Orhangazi Belediye Başkan Adayı Bekir Aydın
Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar
Yenişehir Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Davut Aydın
Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu