Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin Ortak Aklı” sloganıyla Kızılcahamam’da yapılan AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ikinci gününe de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

Erdogan 31 Akparti Istisare Toplantisi 02062024 Aa (2)

"Türkiye olarak zulme, katliama, 76 yıldır devam eden adaletsizliğe her platformda itiraz ediyoruz. Tüm imkanlarımızla Filistin halkının yanında duruyoruz"

"Hamas ve Filistin halkı sadece kendi topraklarını savunmuyor, aynı zamanda arzımevut hezeyanına karşı Anadolu'yu savunuyor."

"Bölgemizi ve tüm dünyayı felakete sürükleyen Netanyahu denen bu barbara, bu hayduda, gözünü kan bürümüş bu muhterise artık dur denilmelidir"

Erdogan 31 Akparti Istisare Toplantisi 02062024 Aa (1)

"Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör üreten bataklıklar kurutulmadan Türkiye huzura eremez, kendini güvende hissedemez"

Erdogan 31 Akparti Istisare Toplantisi 02062024 Aa (3)

"Yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. Bu meselenin siyasi bilek güreşine çevrilmesini doğru bulmuyoruz"

"En geniş mutabakatla Türkiye'yi darbe anayasası ayıbından hep beraber kurtaralım"

"Şimdi hep beraber yeni şeyler söylememiz, milletimize umut aşılamamız, milletimizin dertlerine derman olacak bir yol haritası koymamız gerekiyor"

Erdogan 31 Akparti Istisare Toplantisi 02062024 Aa (4)

"Enflasyon sorununu mutlaka çözeceğiz. Tek haneli enflasyon oranlarını inşallah yakalayacağız. Bunu geçmişte başardık, inşallah tekrar başaracağız"

"Dört yıllık seçimsiz dönemi Türkiye için tam anlamıyla bir icraat, eser ve hizmet seferberliğine dönüştürmeyi amaçlıyoruz"

Erdogan 31 Akparti Istisare Toplantisi 02062024 Aa (5)