Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 09.15'te Atatürk Havalimanı'ndan Irak'a hareket etti. Cumhurbaşkanı'nın uğurlama törenine İstanbul Valisi Davut Gül başta olmak üzere ilgili diğer yetkililer katıldı. Erdoğan'a bu önemli ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve diğer bakanlar eşlik ediyor.

BİR DİZİ YÜKSEK DÜZEY GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya gelecek. Görüşmelerde, iki ülke arasındaki anlaşmaların imzalanması planlanıyor. Ayrıca, Erdoğan ve Sudani'nin katılımıyla bir ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Ucak Erdogan 22042024 Aa2

ERBİL ZİYARETİ DE PROGRAMDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti kapsamında Bağdat'ın ardından Erbil'e de bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi. Bu ziyaretlerle, Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni bir sayfa açılması ve bölgesel işbirliğinin pekiştirilmesi hedefleniyor. Dün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Cumhurbaşkanımızın Irak'ı ziyaretinde 20'den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatlar tamamlandı" bilgisini vermişti.

HEYETTE KİMLER VAR?

Erdoğan'ın beraberindeki heyette; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç gibi isimler de yer alıyor.

Editör: Mevlüt Peker