Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kapsamlı resmi ziyaretlerde bulunmak ve önemli iş birliklerini pekiştirmek amacıyla Irak'ın başkenti Bağdat'a ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve diğer üst düzey yetkililer tarafından resmi bir törenle karşılandı. Ziyaret kapsamında, Erdoğan'ın Başbakan Sudani ve Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile yapacağı görüşmelerde 20'den fazla iki ülke arasındaki anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Erdogan Irak 22042024 Dha2

TÜRKİYE'DEN YÜKSEK SEVİYELİ HEYET EŞLİĞİNDE IRAK'A TARİHİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler gibi birçok bakan ve yüksek düzeyli yetkili eşlik ediyor. Bu ziyaret, Türkiye ile Irak arasındaki diplomatik ve stratejik ilişkilerin pekiştirilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Erdogan Irak 22042024 Dha3

ERBİL'E TARİHİ ZİYARET VE ŞEHİR TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat'taki programının ardından gerçekleşecek Erbil ziyareti, şehrin tarihi ve kültürel simgeleriyle süslenmiş durumda. Erbil Uluslararası Havalimanı ve ana caddeler, Türkiye, Irak ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayraklarıyla donatıldı. Özellikle, Erbil Kalesi'ne Türk bayrağının ay-yıldız simgesi yansıtılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi hazırlıklar tamamlandı.

Erdogan Irak 22042024 Dha9

Erdogan Irak 22042024 Dha8

DİPLOMATİK İLİŞKİLER VE KÜLTÜREL VURGULAR

Erdoğan'ın ziyareti, Türkiye ve Irak arasındaki diplomatik ilişkileri daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. İki ülke arasında imzalanacak anlaşmalar, çeşitli sektörlerde iş birliğini artırmayı ve bölgesel istikrarı desteklemeyi hedefliyor. Bu ziyaret, aynı zamanda Erdoğan'ın 12 yıl sonra Irak'a gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret olma özelliğini taşıyor, böylece iki ülke arasındaki bağların ne kadar köklü ve stratejik olduğu bir kez daha vurgulanmış oluyor.

Erdogan Irak 22042024 Dha11

Erdogan Irak 22042024 Dha10

Editör: Mevlüt Peker