1 Ocak'ta İstanbul Başakşehir'deki bir binanın asansöründe "Eros" isimli evcil kedinin vahşice öldürülmesi, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Bakan Tunç, Eros isimli kedinin öldürülmesine ilişkin davanın yeniden görüleceğini duyurmuştu. Dün akşam katıldığı bir televizyon kanalında konu hakkında açıklama yapan Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız bir gece yarısı 'Nasıl olur böyle bir şey?' diye beni aradı. Hepimiz hassasız bu konuda." ifadelerini kullandı. 

YENİDEN YARGILANACAK

Katıldığı bir televizyon kanalında konuya ilişkin yeni açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, "Burada kişi 1 ay tutuklu kalmış sonrasında hüküm verilmiş bu hükümde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş. Yargılaması yeniden başlayacak" diye konuştu.

Cumhurbaskani Erdogan Katledilen Eros Isimli Kedi Icin Gece Yarisi Bakan Tuncu Aradi 25Subat2024
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GECE YARISI ARADI

Konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kendisini aradığını vurgulayan Bakan Tunç, "Hayvanlarımıza özellikle bu şekilde eziyet eden, onları öldürenlerle ilgili yargı olarak biz hassasiyetimizi koruyacağız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'mız bir gece yarısı 'Nasıl olur böyle bir şey?' diye beni aradı. Hepimiz hassasız bu konuda." diye konuştu.

NE OLMUŞTU

İstanbul Başakşehir'deki bir sitede 1 Ocak'ta meydana gelen olayda, İbrahim Keloğlan, Eros isimli kediyi dakikalarca döverek ölmesine neden olmuştu. Sanık Keloğlan hakkında Küçükçekmece 16. Asliye Mahkemesi tarafından 1 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Verilen ceza iyi hal indirimi uygulanarak 1 yıl 3 aya düşürülüp hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.

Editör: Hakan Mutlu