Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın bitmesinin ardından önemli açıklamalar yaptı.

İşte o açıklamalardan satır başları:

KAYNAKLAR NEREYE GİDİYOR?

"Türkiye’nin kaynaklarının nereye gittiğini, neye ne kadar harcandığını ayrıntılarıyla insanımıza anlattık."

"ADALETİN TECELLİSİ HIZLANACAK"

"Önümüzdeki dönemde adaletin tecellisini hızlandıracak, toplumumuzdan gelen bazı şikâyetlerinin önüne geçecek adımları atmaya devam edeceğiz."

YENİ YARGI REFORMU

"Reform irademizin somut sembolü olacak hazırlıkların içindeyiz. Yeni Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planıyla beklentileri karşılayacağız. Mülkün temeli olan adaletin etkin, hızlı ve tarafsız bir şekilde işletilmesi için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyeceğiz."

"AZALAN DOĞUM ORANLARI ALARM VERİYOR"

"Azalan doğum oranları dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de alarm veriyor. İnşallah bu konuda yeni uygulamaları devreye alacağız."

"LGBT DAYATMASI FAŞİZMİ..."

"LGBT dayatması faşizmi dahi aratır bir zorbalığa, baskıya ve toplumu yozlaştırma aracına dönüştü."

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ

"Kurban Bayramı ikramiyesini 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Toplam ödeme 42 milyar lirayı buluyor."

"200 BİN KONUT TESLİM EDECEĞİZ"

"6 Şubat deprem bölgesine 2024 yılı bütçesinde 1 trilyon liranın üzerinde kaynağı tahsis ettik. Verdiğimiz destek 126 milyar lirayı aşıyor. 451 bin bağımsız bölümün inşasına başladık. 100 bin köy evi inşa ediyoruz. Biten binalarımızın Hak sahiplerine teslim ediyoruz. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz."

DEPREM KENTLERİNE ŞEHİR MEYDANI PROJELERİ

"Özellikle depremde en çok hasar gören Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’ya şehir meydanı projesi yapıyoruz."

"KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTANBUL İÇİN HAYATİ"

"Pazar günü Küçükçekmece ilçemizde çöken bina, kentsel dönüşümün İstanbul için ne kadar hayati bir mesele olduğunu hepimize tekrar hatırlatmıştır. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek, hangi parti olursa olsun herkes için milli bir görevdir. Bu meselenin yeterince idrak edilemediğini görüyoruz."

100 BİN VARİL PETROL HEDEFİ

"Gabar'da günlük petrol üretimini 43 bin 380 varilin üzerine çıkararak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık, yıl sonunda günlük 100 bin varil hedefliyoruz."

KURBAN BAYRAMI'NDA 9 GÜN TATİL

"Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz."