Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şunlar:

Yaklaşık 11 ay sonra bir kez daha Elazığ'da bulunmanın, sizlerle kucaklaşmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Şu anda meydanda 65 bin kişi var.

6 Şubat ve diğer depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

31 Mart'ta bir kez daha sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Elazığ'ın bir kez daha tarih yazacağına gönülden inanıyorum. Gakkoşlar bizimle yürüdükçe kimse yolumuzu kesemez.

"TERÖRİSTLERİN PLANLARINI YIRTTIK ATTIK"

Sizlerden aldığımız güçle, ülke ve millet düşmanlarına kaçtıkları dağları, saklandıkları mağaraları dar ediyoruz. İnlerine giriyoruz. Bu ülkenin evlatlarına asla ihanet edilemez. Sınır içinde ne kadar terörist varsa tepelerine tepelerine biniyoruz. 'Girilemez' denilen ne kadar yer varsa hepsine girdik, hepsini temizledik. 7 gün 24 saat operasyonlarımıza devam ediyoruz. Artık terörle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine taşıdık. Birilerinin bölücü terör örgütüne bir teröristan kurdurtma hayalleri vardı. Gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla bu planları yırttık attık.

"2028 YILINDA KAAN'I SAVAŞ UÇAĞI FİLOMUZA DAHİL ETMEYE BAŞLIYORUZ"

Türkiye, yüzyılını inşa etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta 5. nesil savaş uçağımız KAAN gökyüzüyle buluştu. Bu alanda Türkiye dünyanın ilk 4 ülkesi arasında yerini aldı. KAAN’ı görüyor musunuz KAAN’ı, nerede bu CHP, diğerleri. İnşallah 2028 yılında KAAN'ı savaş uçağı filomuza dahil etmeye başlıyoruz.

"EKONOMİMİZİN TEMEL DİREKLERİ ÇOK GÜÇLÜ"

Ekonomimiz 2023'te yyüzde 4,5 büyüdü, ülkemiz gelişiyor. Merkez Bankası döviz rezervlerinde de sorun yok. Yani ekonomimizin temel direklerinde sıkıntı yok.  Türkiye olarak amacımız vatandaşımızın aşına, ekmeğine, işine halel getirmeden enflasyonu tekrar tek haneli oranlara düşürmektir. Uzun yıllar tek hanede tuttuğumuz gibi yine başaracağız.

“VATANDAŞLARIMIZIN BÜTÜN SIKINTILARINI BİLİYORUZ”

Çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere vatandaşlarımızın bütün sıkıntılarını biliyoruz. Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz.

“BİZ SIRF OY UĞRUNA VATANDAŞIMIZA YALAN SÖYLEMEDİK”

Biz sırf oy uğruna vatandaşımıza yalan söylemedik. Hep dürüst olup insanımıza gönül diliyle konuştuk. İnşallah el ele verip tüm sorumları da çözeceğiz. Belediyelerde her biri şanla, şerefle geçen 30 yıllık tecrübeye sahibiz. Tek gayemiz milletimize hizmettir.

“MUHALEFET TEMBELLİKTEN KURTULAMADI”

Muhalefet tembellikten kurtulamadı. Öyle bir hale geldi ki, millet adeta pembe dizi izler gibi bunların ayak oyunlarını birbirleri hakkında atıp tutmalarını izliyor.

"4 BİN 713 KONUTU YIL SONUNA KADAR BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ"

Biz eser ve hizmet siyasetiyle son 21 yılda Elazığ'da 137 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Elazığ'da 143 bin dekar alanı da suya kavuşturacağız. Elazığ'da şubat ayında 2 bin 255 deprem konutunu teslim ettik, inşası devam eden 4 bin 713 konutu yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz.

KEBAN'A DOĞAL GAZ ARZI

Önümüzdeki dönem Keban'a doğal gaz arzını sağlayacağız.

Editör: Halide Tonga