Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Anadolu Medya Ödülleri Töreni'nde bir konuşma yapıyor.

Gündemdeki konulara değinen Erdoğan, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması kararıyla ilgili ilk kez değerlendirme yaptı. "Belediyeler kimsenin arka bahçesi değil." diyen Erdoğan, DEM Parti için de, "Sırtını elinde kalaşnikof olana, molotof olana, bomba olana dayayarak meşru siyaset yapılmaz." ifadelerini kullandı.

GEZİ OLAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Gezi olaylarında birileri 24 saat vandalları överken, sizler milletten yana net tavır koydunuz. Bazıları canlı yayında darbe girişimine çanak tutarken siz, bizlerin yanında oldunuz."

"FİLİSTİN İÇİN TEPKİ GÖSTERMEK, İNSANİ GÖREVİMİZDİR"

"Müslümanlığımızla birlikte insanlığımızın da sınandığı bu cinnet haline tepki göstermek Filistin halkına karşı insani görevimizdir. Yıllardır bize ‘basın özgürlüğü’ dersi verenler, görüyoruz ki işgal altındaki Filistin topraklarında yaşananlara seslerini çıkarmıyor."

"Biz Filistinli kardeşlerimizi savunurken aslında insanlığı savunuyoruz, barışı, adaleti ve özgürlükleri de savunuyoruz."

"SOYKIRIMA KARŞI 3 MAYMUNU OYNAYANLAR..."

"Bugün soykırım karşısında ‘3 maymunu’ oynayanlar ise alınlarına yapışan kara lekeyi ömürleri boyunca silemeyecek."

"AA VE TRT TÜM DÜNYAYA ANLATTI"

"Anadolu Ajansımız ve TRT'miz sahadaki cesur çalışanlarıyla Gazze'de işlenen cinayetleri tüm çıplaklığıyla dünyaya anlattı."

"TERÖRLE SİVİL SİYASET YAN YANA DURMAZ"

"Terörle sivil siyaset yan yana durmaz, terörle demokrasi bir arada bulunmaz."

"HAKKARİ KARARI KİMSEYİ RAHATSIZ ETMESİN"

"Yargının Hakkari ile ilgili vermiş olduğu karar kimseyi rahatsız etmesin. Yargı burada kanunu değil, hukuku konuşturmuş ve kararını da buna göre vermiştir."

"SIRTINI ELİNDE BOMBA OLANA DAYAYARAK..."

"Sırtını elinde kalaşnikof olana, molotof olana, bomba olana dayayarak meşru siyaset yapılmaz."

"BELEDİYELER KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİL"

"Bağırarak, Mecliste nümayiş yaparak milletin temsilcilerini susturacaklarını zannedenlere şunu hatırlatıyorum, belediyeler kimsenin arka bahçesi değildir."

MUHALEFETİN TEPKİSİ

"(Muhalefet) İlla bir tepki gösterilecekse hukuk çerçevesinde uygulanan idari tedbirlere değil, Kandil'in belediyelere çökme girişimlerine gösterilmelidir."

"BÖLGEDEKİ KARDEŞLERİMİZ..."

"Bölgedeki kardeşlerimiz üzerinde bölücü terör örgütünün baskı kurmasına eyvallah etmeyiz. Hukuk bunu gerektirir, demokrasi bunu gerektirir"