Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformu X’teki @RTErdogan hesabından yaptığı paylaşımla tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında, “Tüm annelerin Anneler Günü'nü tebrik ediyor, ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Anneler Günü’ne özel hazırlanan tasarımı sosyal medya hesabından paylaştı.

Erdogan Anneler Gunu Mesaji 12052024

"ANNELERİMİZ, HAYATIMIZIN EN DEĞERLİ HAZİNELERİDİR"

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Sevgi, merhamet ve fedakarlık gibi güzel hasletlerin örnekleri olarak annelerimiz, hayatımızın en değerli hazineleridir. Başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli şehit anneleri olmak üzere, bu eşsiz hazineye sahip çıkmalı, annelerimize verdiğimiz kıymeti her fırsatta en güzel şekilde göstermeliyiz. Bir annenin evladına olan merhametiyle mukayese edilebilecek derecede çok az insani duygu vardır. Annelerimize teşekkür etmekle kalmayıp hayatımız üzerindeki etkilerini de hatırlamak için bugün çok anlamlı bir fırsattır. Cenneti annelerin ayakları altında gören inancın mensupları olarak yüklendiğimiz sorumlulukları ve görevleri ifa ederken, annelerimizin hayır dualarının en önemli güç kaynaklarımızdan biri olduğunu unutmamalıyız."

Tenzile Erdogan 12052024 2

CUMHURBAŞKANI’NIN ANNESİNE DÜŞKÜNLÜĞÜ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, rahmetli annesi Tenzile Erdoğan’a düşkünlüğü herkesçe biliniyordu. Erdoğan, yoğun programlarına rağmen annesi Tenzile Erdoğan’ı ihmal etmiyor, fırsat buldukça annesini ziyarete giderek el öpüp dua alıyordu. Erdoğan, annelikle ilgili her konuda, her platformda sıkça Hz. Muhammed’in “Cennet anaların ayakları altındadır” hadis-i şerifini hatırlatıyor, kendisinin de annesinin ayaklarının altını öptüğünü ifade ediyordu. Tenzile Erdoğan’ın 24 Ekim 2011’de Rize’de vefat etmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan için sarsıcı olmuş, cenaze töreninde döktüğü göz yaşlarına Türkiye tanık olmuştu.

Tenzile Erdogan 12052024 3