Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merinos Atatürk Kültür Merkezi'nde Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Buluşma Programı'nda açıklamalarda bulundu. Önce Bursa Belediye Başkan Adaylarını tanıtan Erdoğan, buradaki konuşmasının ardından STK toplantısında da konuştu. Erdoğan, seçimlere ilişkin olarak 6'lı masanın dağılması ve CHP Genel Başkanlık seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun emekli edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Toplantımızın şehrimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Sadece muhabbetimizi yenilemiyor aynı zamanda şehrin sorunları ve talepleri konusunda ilk elden bilgiler alıyoruz. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun milletimizle iletişim kurma çabasındayız. Sokağa, çarşıya, pazara tüm dikkatimizle kulak veriyoruz. Gençlerimizle daha sık bir araya geleceğiz. Hanım kardeşlerimizi daha çok dinleyeceğiz. 21 yılı iktidarda olmak üzere 40 yıllık siyasi hayatımızın en önemli prensibi budur: Biz milletimiz için varız, milletimizle varız. Milletimizin derdi ve tasası en öncelikli meselemizdir."

TOGG AÇIKLAMASI

"Fabrikası yok dedikleri araçlar İtalya'dan geliyor dedikleri, aracın üretim hattının Bursa'da olmasını dahi eleştirdikleri Togg, giderek artan üretim kapasitesiyle rakiplerini kıskandırmaya, hazımsızları rahatsız etmeye devam ediyor. Batarya fabrikamızın da şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Daha 8 ay öncesine kadar Türkiye'yi birlikte yönetmekten bahsedenler bugün sabah akşam kavga ediyor. Cumhurbaşkanı adaylarını siyasetten zorla emekle ettiler. Bay Kemal'e cüzzamlı muamelesi yaptılar. Ardından paylaşım kavgasına başladılar. Ülkemiz siyaseti adına üzücü günlerden geçiyoruz."

"6'LI MASANIN ORGANİZATÖRLERİ ENİNDE SONUNDA ORTAYA ÇIKACAKTIR"

Turpun büyüğü aslında hala heybededir. 6'lı masanın organizatörleri eninde sonunda ortaya çıkacaktır. Bay Kemal'e cüzzamlı muamelesi yaptılar. Önce millete umut diye pazarladıkları cumhurbaşkanı adaylarını ellerini geçirdikleri ilk fırsatta siyasetten zorla emekli ettiler. Ortaya saçılanlar buzağının sadece görünen kısmıdır, tamamen siyaset mühendisliği ürünü olan 6'lı masanın organizatörleri önünde sonunda ortaya çıkacaktır.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu