Türk Milleti için bir dönüm noktası olan ve kurtuluşun başlangıcı olarak kabul edilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı yıl Antalya’da dünyaya gelen Hörü Çobanoğlu, 2023 yılının son acı kaybı olarak kayıtlara geçti. 104 yaşındaki "Cumhuriyet anne" Hörü Çobanoğlu, dünyaya gözlerini açtığı Antalya'da vefat etti.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı yıl olan 1919'da dünyaya gözlerini açan ve tüm Türkiye’nin "Cumhuriyet anne" olarak anıp tanıdığı 104 yaşındaki Hörü Çobanoğlu, 2023 yılının uğurlandığı bu son günde, dünyaya geldiği Antalya’da yaşamını yitirdi. Antalya’nın Finike ilçesinde çocuklarıyla birlikte yaşayan 104 yaşındaki Hörü Çobanoğlu, yaşa bağlı olarak evinde son nefesini verdiği belirtildi.

Fenike İlçe Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, sosyal medya platformu X’teki @MustafaGeyikci7 onaylı hesabından yaptığı paylaşımda, acı haberi vererek, 104 yaşındaki Türkiye’nin Cumhuriyet annesi Hörü Çobanoğlu'nun vefat ettiğini duyurdu ve kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ise başsağlığı ve sabır diledi.

Fenike ilçesinin Cumhuriyet annesini yitirdiğini ifade eden Fenike İlçe Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, paylaşımında, Hörü Çobanoğlu’nun, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir asırlık yolculuğunun tamamına şahit olduğunu belirterek, "Atamızın Samsun'a çıktığı yıl doğan ve Cumhuriyetimizin 100. yılını da gören annemiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir asırlık yolculuğunun tamamına şahit oldu. İlçemiz adına böyle bir değeri kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz." dedi.

Antalya'da 1919'da dünyaya gelen, Fenikelilerin "Cumhuriyet anne" olarak andığı, tüm Türkiye’nin de “Cumhuriyet anne” olarak tanıdığı 104 yaşındaki Hörü Çobanoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi tarafından ziyaret etmiş, Başkan ile Cumhuriyet anne arasındaki diyalog içleri ısıtmıştı.

Editör: Mevlüt Peker