Cumhuriyet tarafından “Büyük kaybımız” başlığıyla verilen haberde, “Yaşamını sağlık hakları mücadelesine ve Cumhuriyet devrimlerine adayan gazetemizin çınarlarından Erdal Atabek, tedavi gördüğü İstanbul Ataşehir’deki Acıbadem Hastanesi’nde 94 yaşında hayata gözlerini yumdu” denildi.

CENAZE TÖRENİ 2 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ

Erdal Atabek için 2 Haziran Pazar günü Cumhuriyet Gazetesinde tören düzenlenecek. Atabek'in cenazesi Şişli Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Silivri Çanta Köyü'nde defnedilecek.  


ERDAL ATABEK KİMDİR?


Erdal Atabek, 1930 yılında, Adapazarı’nda doğdu. Anne ve babası öğretmen olan olan Atabek, Kabataş Erkek Lisesi’ni birincilikle bitirdi. 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlayarak tıp doktoru olarak meslek yaşamına başladı. İÜ Tıp Fakültesi, Fizyoloji Enstitüsü Asistanlığı, İç Hastalıkları Uzmanlığı, Psikosomatik Hastalıklar Uzmanlığı alanlarında hizmet veren Dr. Erdal Atabek’in ilk yazısı 1965 yılında Milliyet’te yayınlandı. Ardından 1966’dan itibaren Cumhuriyet gazetesinde düzenli yazılarına başladı. Örgütsel mücadelenin öncü isimlerinden olan Dr. Atabek, Türk Tabipleri Birliği Başkanlığı (1965), Beş Yıllık Kalkınma Planlarında Özel İhtisas Komisyonu Başkan ve Üyelikleri (1972-1978), Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü (1975), Sosyal Güvenlik Bakanlığı İlk Müsteşarlığı (1976), Aile Okulları Kurucu, Yönetici ve Eğitmenliği (1980) gibi görevlerde bulundu. Atabek’in birçok kitabı bulunuyordu. 

Editör: Haber Merkezi