İstanbul Şişli'de, Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde, tahliye kararına rağmen daireyi boşaltmayan bir kişi, duruma müdahale etmeye gelen memurlara direnerek binayı benzin döküp ateşe verdi. Dehşet verici anlar, çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Polis ekipleri, olaya müdahale ederek üç kişiyi gözaltına aldı.

Sisli Binayi Atese Verdi 07052024 Iha (5)

BİNAYI, SAHİBİNDEN HABERSİZ İŞGAL ETTİLER

Olay, saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Bilgiye göre, alandaki eski gecekondu yıkılarak yerine yeni bir bina inşa edilmişti. Bazı kişiler, binadaki daireleri haksız yere işgal ederek burada yaşamaya başladı. Bina sahibinin durumu fark etmesi üzerine mahkemeye başvurdu ve tahliye kararı çıkarıldı. İki daire boşaltılmasına rağmen, direnen şahıslardan biri çıkmayı reddetti.

Sisli Binayi Atese Verdi 07052024 Iha (4)

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

Bugün sabah memurların tahliye işlemi için geldiği sırada, direniş gösteren şahıs, binanın çatısına çıkarak elindeki benzinle yapıyı ateşe verdi. Polis ekipleri hızla müdahale ederek alevleri söndürdü ve olay yerinde bulunan şahısları etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınanlar arasında bir kadın da bulunuyor. Bu kişiler, emniyete götürülerek soruşturma başlatıldı.

Sisli Binayi Atese Verdi 07052024 Iha (7)

YAŞANANLAR KAMERALARA YANSIDI

Tüm bu olaylar, mahalledeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, binanın alevler içinde kaldığı ve polis ekiplerinin müdahalesi net bir şekilde görülüyor.

Sisli Binayi Atese Verdi 07052024 Iha (6)

Editör: Mevlüt Peker