Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine başlatılan terörle mücadele harekâtı kapsamında, DEAŞ terör örgütüne büyük bir darbe vuruldu. İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) tarafından yürütülen operasyonlarda, terör örgütü DEAŞ üyeliğiyle suçlanan 8 şüpheli yakalandı.

Sanliurfa Merkezli Deas Operasyonu 03022024 Aa (1)

Sanliurfa Merkezli Deas Operasyonu 03022024 Aa (2)

EŞ ZAMANLI BASKINLAR: DEAŞ ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI

Geniş çaplı yürütülen operasyon, Şanlıurfa merkezli olup Bursa, Hatay, İstanbul, Antalya, Kilis ve Kayseri'yi kapsadı. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü DEAŞ'a üye olduğu tespit edilen 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun başarısı, terörle mücadeledeki etkin ve koordineli çalışmaların bir göstergesi oldu.

Sanliurfa Merkezli Deas Operasyonu 03022024 Aa (3)

Sanliurfa Merkezli Deas Operasyonu 03022024 Aa (6)

OPERASYONUN DETAYLARI: ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında gerçekleştirilen adres aramalarında, 6 cep telefonu, 1 bilgisayar, 1 hard disk ve 2 sim kart ele geçirildi. Bu materyallerin, terör örgütünün faaliyetlerine dair önemli bilgiler içerebileceği ve devam eden soruşturmaya katkı sağlayabileceği değerlendiriliyor. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere, gözaltı uygulanan illerdeki il jandarma komutanlıklarına götürüldü.

Sanliurfa Merkezli Deas Operasyonu 03022024 Aa (5)

Sanliurfa Merkezli Deas Operasyonu 03022024 Aa (4)

Editör: Mevlüt Peker