Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin yeni görüntüler, saldırıyı üstlenen DEAŞ tarafından yayınlandı. Saldırıda, teröristlerin vücut kameralarına ait görüntüler izleyenlerin adeta kanını dondurdu. Görüntülerde, dört saldırganın kalaşnikoflarla ateş ettiği, bazı teröristlerin ise ellerindeki bıçaklarla sivillerin boğazını kestiği görülüyor.

Deas Rusya Konser Salonu Saldirisi 24032024 3

Deas Rusya Konser Salonu Saldirisi 24032024 4

133 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısında en az 150 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Saldırı sonrası Moskova'da hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edilmiş, terör saldırısını ele almak için bir görev gücü oluşturulmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Deas Rusya Konser Salonu Saldirisi 24032024 5

Deas Rusya Konser Salonu Saldirisi 24032024 6

ABD'DEN ÖNCE UYARI

ABD istihbaratının, saldırıdan birkaç hafta önce Rusya'yı uyarmış olduğu ortaya çıktı. İki hafta önce ABD'nin Rusya Büyükelçiliği, ülkedeki vatandaşların dikkatli olması konusunda bir açıklama yaparak seyahat uyarısında bulunmuştu.

Deas Rusya Konser Salonu Saldirisi 24032024 2

Editör: Mevlüt Peker