Moskova'daki saldırının detaylarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Saldırıyı gerçekleştirenlerden biri olan Feridun Şemsutdin'in, saldırıdan tam 15 gün önce, yani 7 Mart tarihinde, saldırının gerçekleştiği Crocus Belediye Salonu'nu ziyaret ettiği ortaya çıktı.

ZİYARET DETAYLARI

Yakalanan saldırganlardan Feridun Şemsutdin'in, Telegram kanalı Baza tarafından yapılan açıklamaya göre, konser salonunun fotoğrafçısıyla poz verdiği belirtildi. Şemsutdin'in ziyaret sırasında binanın planını, güvenlik noktalarının konumunu ve kaçış rotalarını incelediği ifade edildi. Aynı kanal, diğer saldırganların da salondaki gösterilerden birini izlediğini bildirdi.

HATIRLATMA: SALDIRI NEDENİYLE OLUŞAN DURUM

22 Mart akşamı, Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna silahlı kişilerce bir terör saldırısı düzenlendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü. Bu saldırıda, konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkmış, çatı bir süre sonra çökmüştü.

YÖNETİMİN TEPKİSİ VE TUTUKLAMALAR

Terör saldırısının ardından, Moskova'da hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edilmiş, terör saldırısını ele almak için bir görev gücü oluşturulmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı gerçekleştiren 4 teröristin de içinde olduğu toplam 11 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Editör: Mevlüt Peker