Ekran Haber'den Özden Atik'in özel haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 17 Nisan 2024 günü saat 17.30 sıralarında polise Sarıyer, Tarabya Mahallesi Postacı Halil Sokak civarında ilk etapta plakası belirlenemeyen bir araçtan bir şahsın atıldığı ihbarı yapıldı. Olay yerine giden polis, yaptığı araştırma sonucunda yerde yatan kişinin Yaşar Yanıkyürek olduğunu belirledi.

Kamera görüntülerinden aynı gün saat 17.40 sıralarında iddia konusu aracın 34 TFY 89 plakalı ticari taksi olduğu ve sürücüsünün de Yaşar Yanıkyürek olduğu ortaya çıktı. Söz konusu ticari taksi, Maslak Büyükdere Caddesi üzerinde seyir halindeyken polis tarafından durduruldu. Şüpheli İran uyruklu Yoosef Bagherian Gharehtapeh taksinin şoför koltuğunda gözaltına alındı. Şüphelinin gözaltına alındığı anlar kameralara da yansımıştı.

PARA İÇİN BIÇAKLAMIŞ

Şüpheli Gharehtapeh polise ve savcılığa verdiği ifadesinde, Türkiye'ye 11 Şubat 2024'te 3 aylık vizeyle Hakkari'den giriş yaptığını, amacının iş aramak olduğunu, Beyoğlu'nda bir otelde kaldığını, buradan kendisini Almanya'ya götürecek kişilere ulaşmaya çalıştığını öne sürdü. İddianamede şüphelinin, taksi ücreti konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle maktulü öldürdüğünü söylediği, ancak daha sonra samimi beyanda bulunarak maktule ait paraları ele geçirmek amacıyla bıçakladığını itiraf ettiği kaydedildi.

DEFALARCA BIÇAKLADI

Araç içi kamera görüntülerine göre şüphelinin maktulün arkasına oturduğu, maktulü sağ boyun kısmından başlayarak defalarca bıçakladığı anlatıldı. Şüphelinin şoför koltuğuna geçip maktulü yan koltuğa aldığı, daha sonra maktulün montundaki cüzdanı alıp kontrol ederken araç içi kamerasının yönünü değiştirdiği de iddianamede yer aldı. Şüphelinin yakalandığı sırada üzerinde suçta kullandığı bıçağın yanı sıra 10 adet plastik kelepçe, 1 koli bandı ve 1 makas ile maktulden aldığı 2 bin 400 lira para ele geçirildi.

ÖNCEDEN TASARLADI

İddianamede, şüphelinin maktule ait paraları yağmalamak amacıyla en uygun anı kolladığı, öyle ki çoğunlukla tercih edilen sağ arka koltuğa değil de maktulün hemen arkasına oturduğu, maktulün kendisine müdahale etmesine imkan tanımadan bıçakladığı vurgulandı. İddianamede, şüphelinin eylemini önceden tasarladığı plan doğrultusunda gerçekleştirdiği, maktulden aldığı paralarla kaçmaya çalıştığı ifade edildi. Şüphelinin yanında bulundurduğu plastik kelepçe, makas ve koli bandı dikkate alınarak yağma amacıyla maktulü öldürdüğü belirtildi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

İddianamede, şüpheli Yoosef Bagherian Gharehtapeh’in “Tasarlayarak bir suçu gizlemek ya da yakalanmamak için öldürme” ve “Silahlı yağma” suçlarından suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianame kabul edilirse şüpheli önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Editör: Haber Merkezi