Bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinin (DEM Parti) sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul seçimlerine kendi adayları ile girme kararı aldıklarını duyurdu. Ayşegül Doğan, "9 Şubat'a kadar hem İstanbul hem de diğer şehirlerde aday göstereceğimiz bölgeleri ve adayların isimlerini paylaşacağız" diye konuştu.

Aysegul Dogan D E M Parti 04022024

BAŞAK DEMİRTAŞ DA DEM’İN ADAY HAVUZUNDA

"İstanbul için DEM zamanı" ifadesini kullanan Ayşegül Doğan, Başak Demirtaş'ın da DEM Partinin aday havuzunda bulunduğunu bildirdi.

Dem Parti Basak Demirtas

DEM, İMAMOĞLU’NU YALNIZ BIRAKTI

DEM Parti ile CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) bir süredir seçim iş birliği için görüşmeler yapıyordu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eşbaşkan olarak nitelendiren DEM Parti, görüşmeler neticesinde özellikle tüm partilerin hayali olan İstanbul’da kendi adaylarıyla girme kararı alarak CHP’nin diğer eşbaşkanı olarak gördükleri mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yalnız bıraktı. Önceki yerel seçimlerde İYİ Parti ve HDP desteğiyle başkanlığı kazanan Ekrem İmamoğlu, şimdi hem İYİ Parti’nin gösterdiği güçlü aday Buğra Kavuncu hem de DEM Partinin İstanbul adayı ile yarışacak. DEM Partinin Başak Demirtaş’ı aday göstermesi durumunda ise denklem İmamoğlu adına sert bozulacak. İYİ Parti ve DEM Parti kendi adayı ile seçime girerken, Murat Kurum’un AK Parti, MHP ve BBP desteğini alması teraziyi sarsacak.

Chp Dem 03022024 2

BBP, MURAT KURUM’U DESTEKLEYECEK

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15 Temmuz meydanlarında kurulan ve kendi ifadeleriyle “sarsılmaz” olarak nitelendirilen ittifakın adayı olan Murat Kurum’a, kırgınlıklarına rağmen Büyük Birlik Partisinin de destek vereceği biliniyor. Büyük Birlik Partisi, merhum efsane liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas için Cumhur İttifakı’ndan destek görememesinin kırgınlığını yaşamasına karşın, Yeniden Refah Partisi’nden farklı olarak yerel seçimleri de beka sorununun bir parçası olarak gördüğü değerlendiriliyor.

Mustafa Destici Bbp Bas Top 24012024 Aa2

YENİDEN REFAH PARTİSİ DE KENDİ ADAYLARIYLA GİRECEK

Murat Kurum’u üzen açıklama dün Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan gelmişti. Yeniden Refah lideri Erbakan, 5 gerekçe sayarak, seçimlere ittifaksız gireceklerini duyurmuştu. Erbakan; Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarını 10 Şubat'ta ilan edeceklerini söylemişti. Erbakan gerekçelerini, toparlanmış ifadeyle, “Teşkilatlarımızın yüzde 95’i istemiyor, milletimiz istemiyor, Cumhur İttifakı’nın karşısında bir ittifak yok, 14 Mayıs’taki taahhütler yerine getirilmedi, bu seçimi beka sorunu görmüyoruz, adil bir teklifte bulunulmadı” şeklinde sıralamıştı.

Erbakan-1

DEM, ANKARA’DA MANSUR YAVAŞ’A ÇOK SOĞUK

DEM Partinin İstanbul'un yanı sıra Antalya ve Ankara'da da yerel seçime kendi adaylarıyla katılma kararı aldığı biliniyor. Ayşegül Doğan, Antalya ve Ankara özelinde ise herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak DEM Partinin, milliyetçi geçmişi sebebiyle Mansur Yavaş’a soğuk olduğu da biliniyor.

Mansur

Editör: Ozan Barış Erim