DEM Parti (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları, Abdullah Zeydan’ın Van Belediye Başkanlığı yeterliliğine ilişkin karara itiraz edeceklerini duyurdu.

YSK BİNASI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

YSK kararıyla ilgili DEM Parti Eş Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Bakırhan, "Van'da Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş bir oyla 14 yerleşim biriminin tamamını kazandı DEM parti. Belli ki bu birilerini rahatsız ediyor” dedi.

“YSK’YA İTİRAZ DİLEKÇESİ HAZIRLANIYOR”

Hatimoğulları ise YSK’ya itiraz edeceklerini belirterek, “İtiraz dilekçemiz şu anda hukukçularımız tarafından hazırlanıyor. Dilekçemiz YSK’ya yarın verilecek şu anda hazırlığı yapılıyor. Dilekçe Van’dan Ankara’ya iletilmek üzere verilecek” bilgisini aktardı.

HUKUKİ TARTIŞMALAR VE CEVAPLAR

Hatimoğulları, bir gazetecinin, “Abdullah Zeydan’ın 2015 yılında Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan terör örgütü PKK'yı öven sözlerine katılıyor musunuz?” sorusuna ise “Bunlar Manipülasyon oluşturmak için ortaya atılan şeyler. Abdullah Zeydan’a verilen ceza asla hukuki değildi” şeklinde cevapladı.

Editör: Mevlüt Peker