İstanbul Başakşehir’de “Eros” isimli kediyi asansörde sıkıştırıp dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a iyi hal indirimiyle birlikte 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş, hapis cezası ertelenerek tahliye edilmesi ise büyük tepki çekmişti. Türkiye İbrahim Keloğlan’ın yarattığı travmayı daha üzerinden atamadan çok daha korkunç görüntülere tanık oldu. Bir caninin, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı kedilere işkence görüntülerini kısa sürede tüm Türkiye izledi. Büyük tepkiye neden olan ve vatandaşların ivedilikle bulunup cezalandırılması istenen caninin paylaşımıyla ilgili Denizli İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

GÖRÜNTÜLER AĞIR TRAVMAYA NEDEN OLACAK

Ağır hassasiyet içeren videoda bir yavru kedinin, apartman merdivenlerinde karşılaştığı caniyi insan zannederek kendisini sevmesi için yere yattığı, caninin ise tekme vurarak merdivenlerden aşağı yuvarladığı görülüyor. Videonun devamında ise cani, “Atatürk’e ve milli değerlere hakaret” eşliğinde bir kedinin bacaklarını çekiçle parçalıyor. İzlemenin mümkün olmadığı görüntüler, kelimenin tam anlamıyla ağır travmaya yol açacak vahşet barındırıyor. Bu nedenle görüntülerin devamını Ekranhaber'de yayınlayamıyoruz.

VİDEONUN KAYNAĞINA ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

On binlerce kez paylaşılan videodaki caniyi bulmak için harekete geçen Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğünün konu üzerinde ortak çalışma başlattığını duyurdu. Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında şöyle denildi:
“07.05.2024 günü Sosyal Medya Hesapları üzerinden ‘kediye yapılan eziyet’ ile Atatürk'e ve milli değerlere hakaret paylaşımlarına istinaden Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan araştırmalarda ilimizde hedef gösterilen bir şahsın adına sahte sosyal medya hesabı oluşturulduğu, bu hesap üzerinden bahse konu videonun paylaşıldığı, söz konusu şahsın polis merkezimize gelerek kendi adına sahte hesap oluşturan ve kendisini hedef gösteren kişi ve kişilerden şikayetçi olduğunu beyan etmiştir. Hedef gösterilen şahsın ikametinde ve çevresinde yapılan araştırmada ikametin ve çevresinin videoda bulunan görüntülerle uyuşmadığı ve herhangi bir hayvana yapılan eziyete ilişkin iz ve emareye rastlanılmadığı tespit edilmiştir. Paylaşılan videonun nerede ve ne zaman çekildiğine dair net bir bilgi ve belgeye ulaşılamamıştır. Söz konusu videonun asıl kaynağının tespitine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: Mevlüt Peker