Zincirlikuyu Cami'nde öğlen namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Atlığ'ın kızı Nihan ve oğlu Bülent Atlığ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Erkan Tarhan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, sanatçılar Coşkun Sabah, Orhan Gencebay ve Çelik Erişçi'nin de aralarında bulunduğu musiki ve sanat dünyasından pek çok kişi katıldı.

KONSERVATUVARDA HOCA

Cenaze namazı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan uzman musikişinas, emekli imam Habil Öndeş, İstanbul İmam Hatip Okulu, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve İstanbul Belediye Konservatuvarı mezunu olduğunu ve Nevzat Atlığ'ın konservatuvardan hocası olduğunu söyledi.

“EN GÜZEL ŞEKİLDE BİLEN HOCAMIZDI”

Atlığ'dan çok istifade ettiklerini vurgulayan Öndeş, "Çok mütevazı, öğrenciye karşı nasıl davranılacağını en güzel şekilde bilen bir hocamızdı Allah rahmet eylesin" dedi.

“HOCALARINA VEFA BORCUNU ÖDÜYORLAR”

Öndeş, hekim ve müzisyen Prof. Dr. Ali Rıza Kural gibi Atlığ'ın pek çok öğrencisinin de törene katıldığına işaret ederek, "Hocalarına vefa borcunu ödüyorlar. Mesela konuşan arkadaşımız Ali Rıza Kural ortopedi profesörü, ben onun konuşmasını da arzu ettim. O da bizim eski sınıf arkadaşlarımızdan" diye konuştu.

TÜRK MÜZİĞİ KOROSUNU KURANLARDAN BİRİ

Atlığ'ın klasik Türk müziğini tekrar canlandıran, hareketlendiren ve hala Cumhurbaşkanlığı bünyesinde devam eden klasik Türk müziği korosunu kuranlardan biri olduğunu kaydeden Öndeş, şunları kaydetti:
"Çok talebeleri vardır. Talebeye karşı çok yumuşaktı. Eksik ve yanlış yaptığımızda kati suretle bağırmazdı. 'Bir daha al evladım. Bir daha al evladım.' diyerek yavaş yavaş bizi eğitti. Allah kendisinden razı olsun. Mekanı cennet olsun. Rahmetle anıyoruz."

"HERKESE YOL GÖSTERİCİ OLMUŞ DEĞERLİ BİR MÜZİK İNSANI"

Cenazeye katılan şarkıcı Çelik Erişçi ise üzüntüsünü, "Ne söylesek çok az kalır. Hem konservatuvarda hem İTÜ Sosyal Bilimlerde benim doktoradan hocam. Konservatuarda ve klasik koroda klasik Türk musikisine ne kadar emek veren varsa, hepsinin hocası, üstadı" sözleriyle dile getirdi.

“ÜLKE ONUN KIYMETİNİ BİLDİ”

Klasik Türk musikisi korosu kurulması için Atlığ'ın çok büyük emek verdiğini aktaran Çelik, şöyle devam etti:

"O yolda herkese yol gösterici olmuş çok değerli bir müzik insanı. Hepimizin üzerinde ödeyemeyeceğimiz hakları var. Ülke de kıymetini bilmiş, onu hak ettiği yere getirmiş diye düşünüyorum. Bütün öğrencileri, bütün evlatları, bütün sanatçılar buradaydı. Allah rahmet eylesin, ülkemiz için çok büyük bir kayıptır."

“ÇOK BÜYÜK MÜZİK EMEKÇİSİYDİ”

Şarkıcı Çelik, merhumun gelecek nesillere de yol gösterdiğine işaret ederek, "Çok büyük bir müzik emekçisi, üstadı. Hekimliğe, klasik Türk musikisine yıllarını harcamış ve gelecekteki evlatlara aktarılması için çok büyük emek vermiş bir hocaydı. Hepimizin başı sağ olsun. Ülkemizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından 98 yaşında hayatını kaybeden Atlığ'ın naaşı eski Kozlu Mezarlığı'na defnedildi.

Editör: Halide Tonga