DGS ek tercihler ne zaman? Boş kontenjanlar belli oldu mu? gibi sorulara, DGS sonucuna göre herhangi bir yere yerleşemeyen adaylar tarafından yanıt aranıyor. Ek tercih tarihlerini merak eden adaylar, üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamalarını da merak ediyor..

DGS EK TERCİH TARİHİ NE ZAMAN?

Dikey Geçiş Sınavı'na katılan adaylar, 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında DGS puanlarına göre tercihlerini gerçekleştirmişti. Yerleştirme sonuçları, 11 Eylül'de açıklanmıştı. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler, DGS ek tercih tarihlerinin ne zaman olacağını araştırmaya başladı. 

ösym-dgs-ek-tercih-ne-zaman

DGS ek yerleştirme, boş kalan kontenjanlar için yapılacaktır. ÖSYM tarafından yapılacak olacak ek yerleştirmede, DGS sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar ek tercih yapamayacak. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2023-DGS'ye girmiş ve 2023-DGS merkezi yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekmektedir. İki yıllık ön lisans eğitimlerini dört yıllık lisans düzeyine tamamlamak isteyen adaylar, ikinci kez şanslarını deneyecek. 

DGS EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

2023 DGS ek tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Ancak yayınlandığında ve belirtilen tarihlerde Adaylar, 2023-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenecek. Tercihler, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerikullanılarak elektronik ortamda yapılacak.