DGS tercihleri 2023, DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu oldu. Dikey Geçiş Sınavı 2023 DGS tercih işlemleri, 29 Ağustos - 05 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktı. Bugün son günü olan tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor..

2023 DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) iki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına geçerek devam ettirmek isteyenler için düzenlenmişti. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine geçiş sınavının ardından tercih maratonu başlamıştı. 29 Ağustos'da başlatılan DGS tercihleri 5 Eylül (bugün) saat 23.59'da sona erecek. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 29 Ağustos 2023 tarihinde saat 15.45’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabiliyor.

ÖSYM-dikey-geçiş-sınavı

Tercih işlemlerinde son gün olması dolayısıyla, DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Gözler DGS terciih sonuçlarında. Ancak, DGS tercih sonuçları için net tarih henüz belli olmadı. Geçtiğimiz yıl 7 Eylül tarihinde açıklanan DGS tercih sonuçları, tercihlerin tamamlanmasından kısa bir süre sonra yani eylül ayı içerisinde açıklanmıştı. Yine kısa bir süre sonra tercih sonuçlarının açıklanması bekleniyor. 

DGS KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS tercih sonuçlarına göre bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri için tarihler ÖSYM tarafından yapılacak duyuru sonrasında belli olacak. E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek..