Helin Mahir Olayı Nedir? Helin'e Ne Oldu?

Didem Yılmaz'la Vazgeçme programına başvuran Helin'in ailesi, Helin'i aramak için gelmişti. Bir süre sonra 29 yaşındaki Mahir adlı kişinin, 15 yaşındaki Helin'i alıkoyduğu tespit edilmişti. “Markete gidiyorum” diyerek evden çıkan ve bir daha haber alınamayan 15 yaşındaki Helin’in ailesi Vazgeçme'ye katıldı. Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme ekibi 17 gündür kayıp Helin'i buldu. Seher, Helin ile yıllardır konuştuğu muhabbet ettiği küçük kız Helin'le yeğeni Mahir ile tanıştırmıştı.

Didem Arslan Yılmazla Vazgeçme Helin Mahir 3

Kuryelik yapan Mahir, 15 yaşında olduğunu öğrenmesine rağmen küçük kızı bırakmadı. Ailesi ile problemler yaşayan Helin, Mahir'in iddialarına göre Mahir'i her defasında engellemiş ve ailesine ulaştıramamıştı. Programa getirilen Helin, annesi ile görüşmek ve sarılmak istemedi. Halasına ise sarılmalara doyamadı. Mahir ile Helin'i tanıştıran Seher ise, ailenin tepkilerini çekti. 

Didem Arslan Yılmazla Vazgeçme Helin Mahir 5

Helin ile üç aylık bir konuşma sürecinde olduğunu iddia eden Mahir, Helin'in aile içerisinde yaşadığı problemlerinin ardından yanına çağırdığını belirtti. Ailenin karşısına canlı yayına gelen Mahir, sorulan soruları yanıtladı. Ünlü sunucu Didem Arslan Yılmaz, Mahir'i zorlayıcı sorularla köşeye sıkıştırdı. 17 gün boyunca nasıl bir yaşantı sürdüğünü anlatan Mahir, Helin'e çok iyi baktığını iddia etti. Didem Arslan'ın "sokağa neden çıkarmadın?" sorusuna Mahir:"Ben karışmadım kendi çıkmak istemedi " yanıtını verdi.

Didem Arslan Yılmazla Vazgeçme Helin Mahir 2

Canlı Yayında Gözaltı!

Mahir, kaçamak cevapları ile herkesin dikkatini çekti. Mahir'in iddialarına göre Helin, Mahir'i ailesine haber vermemesi için engellemişti. Küçük kızı evde alıkoyan Mahir ve Seher, canlı yayında gözaltına alındı.

Didem Arslan Yılmazla Vazgeçme Helin Mahir 1

15 yaşındaki Helin isimli küçük kız çocuğunu kaçırdığı iddia edilen ve zorla alıkoyduğu söylenen Mahir, Küçükçekmece Asayis ve Çocuk Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Editör: Nurseli Fırat