Kara para aklama suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılan ve cezaevine sevk edilen Engin ve Dilan Polat çifti gündeme bomba gibi bir iddia düştü. İddialara göre Engin ve Dilan Polat, cezaevi yönetiminden 'pembe oda' talebinde bulunmuş. Pembe odanın gerçekleşmesi durumunda Dilan Polat hamile kalırsa tahliye olup olmayacağı da merak konusu oldu. Konuyla ilgili Avukat Özgecan Sırma Ekran Haber'den Ceyda Bıyıklıoğlu'na konuştu. 

PEMBE ODA NEDİR?

Pembe oda hakkında açıklama yapan Sırma; "Hükümlülerin ve tutukluların ödüllendirilmesi hakkında yönetmelik kapsamında düzenlenen eşler arası mahrem görüşmeye ilişkin hususlar halk arasında "pembe oda" olarak tabir edilmekte. Bu kapsamda 'Hükümlü ve tutuklulara Kapalı ceza infaz kurumlarındaki evli hükümlü ve tutuklulara, kurum personelinin yakın nezareti olmaksızın eşleri ile mahrem görüşme' verilebilir" dedi.

engin-polat-dilan-polat-mutluluk-7

PEMBE ODAYA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Konuşmasının devamında pembe odaya kimlerin başvurabileceğini de söyleyen ünlü Avukat şu ifadeleri kullandı; "Evli ve tutuklular kurum görevlisinin nezaretinde olmaksızın bir görüşme yapabilirler. Bunun için cezaevlerinde bir oda tahsis edilir ve bu odada eşler görüşmelerini yapar. Ancak bu hususta dikkat edilmesi gereken nokta eşlerden birinin serbest olması hali düzenlenmiştir.İki eşin de tutuklu ya da hükümlü olması hakkında ise bunların ayrı ayrı bu ödülden yararlanması için her ikisi hakkında da ayrı süreçler yürütülür. Bu noktada cezaevi disiplinlerine uymak gibi şartlar aranır. Her iki eş de bunları sağlıyorsa ve talepleri varsa bu yönde, kendileri aynı cezaevi kampüsündelerse bir araya getirtilebilir. "

avukat-ozgecan-sirma

DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT PEMBE ODADA GÖRÜŞEBİLİR Mİ?

Farklı cezaevlerinde bulunan çiftin pembe odada görüşme talep ettikleri iddiasıyla ilgili konuşan Sırma; Polat çifti aynı cezaevi kampüsünde olmadığı için bundan yararlanmaları mümkün görünmüyor. Ancak çiftlerden birisi eşinin bulunduğu cezaevine sevk talebinde bulunabilir. Eğer sevk talebi kabul edilirse o zaman bu haktan yararlanabilirler. 

engin-polat-dilan-polat-mutluluk-17

HAMİLE KALIRSA CEZAEVİNDEN ÇIKABİLİR Mİ?

Dilan Polat'ın olası bir hamilelik konusunda tahliye olabileceği iddialarına ise şu şekilde cevap verdi; Hamilelik hali bir tahliye sebebi oluşturmaz. Hamilelik tek başına bir tahliye sebebi değildir. Bu noktada devlet, anne ve çocuğa her türlü eğitim ve sağlık hizmetini zaten vermektedir. Ancak Dilan Polat'ın avukatları böyle bir durum olursa; hamilelik hali, küçük yaşta çocuğun bulunması, eşlerin her ikisinin de tutuklu oluşu gibi koşulları tahliye için talep edebilir.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu