Türkiye gündemini sallayan Engin ve Dilan Polat çiftiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Polat ailesiyle birlikte 12 kişi kara para aklama, vergi kaçırma ve örgüt kurma iddasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Toplam 18 şüpheliyi 3 savcı sorguladı. Dilan Polat, kendisine yöneltilen iddiaları "Reklam yüzüyüm, haberim yok", Engin Polat ise "Her işlemim yasal" diyerek reddetmişti.

AVUKATLARI İLE TİCARİ İLİŞKİLERİNDE USULSÜZLÜK TESPİT EDİLMİŞTİ

Show Haber'in haberine göre Polat çiftinin tutuklanan şüphelilerden avukatları Ahmet Gün ile ticari ilişkisinde usulsüzlük yaptıkları belirlendi. Gün'e ait tasfiye edilen 5 şirketten mal alım-satımı olmadan 300 milyon TL'lik sahte fatura kesildiği ortaya çıktı. Polatlara asıl darbe ise dosyadaki itirafçıdan geldi. Etkin pişmanlıktan faydalanan itirafçı, MASAK raporunun bel kemiğini oluşturan bilgiler verdi. 250 milyon TL para aklandığını iddia etti, tutuklamalarda büyük rol oynadı.

mistik

İHANET EN YAKININDAN GELDİ

Öte yandan Gazeteci Murat Ağırel yaptığı paylaşımda "'Mistik' lakaplı Mustafa Özalp'ın sanal bahisten suç kaydı ortaya çıktı. Bu kişi aynı zamanda iç mesajlaşma programını hazırladığını ve talimat ile tüm yazışmaları sildiğini, bazı kişileri bu programdan çıkardığını da itiraf etti" dedi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu