Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) 10. Zirvesi öncesinde düzenlenen Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuştu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre burada Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelere hitaben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) destek çağırısında bulunan Bakan Fidan, "Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyona hep birlikte karşı durmalıyız." dedi.

"TÜRKİYE AZERBAYCAN'IN YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEK"

Karabağ'daki son gelişmelere değinen Bakan Fidan "Türkiye, Azerbaycan'ın yanında durmaya devam edecek" ifadesini kullandı. 

Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler arasındaki işbirliğinin hızla kurumsallaşmasından ve derinleşmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Dışişleri Bakanı, Orta Koridor'un yatırım açısından daha da cazip hale getirilmesi için çaba gösterilmesinin ve başta Türkmen doğal gazı olmak üzere, Hazar ötesi kaynakların Türkiye ve Avrupa'ya taşınmasının öneminin altını çizdi.

"İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRISI KABUL EDİLEMEZ"

Gazze'de yaşanan insanlık trajedisine de dikkati çeken Bakan Fidan, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırısına dair sivillere uygulanan acımasız katliamın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Fidan, bir an önce koşulsuz ateşkes ilan edilmesi ve Gazze'ye yardımların kesintisiz biçimde ulaşması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA