Dışişleri Bakanlığı, PKK terör örgütü destekçilerinin Hannover Başkonsolosluğuna saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. 26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğunun giriş kapısına bir saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı ifade edildi.

DİPLOMATİK TEMASLAR

Açıklamada, saldırının ardından Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşların ve diplomatik misyonların güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatıldı. Avrupa'daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği vurgulandı.

Almanya Hannover Baskonsoloslugu Baskin 27032024 3

TÜRK TOPLUMUNUN SAĞDUYUSU

Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı belirtilerek, vatandaşların sağduyusu sayesinde bu provokasyonların daha büyük olaylara dönüşmediği vurgulandı.

ADALET BEKLENTİSİ

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ilgili ülkelerden beklentinin terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesi olduğu ifade edildi.

Almanya Hannover Baskonsoloslugu Baskin 27032024 1

Editör: Mevlüt Peker