Diyarbakır Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, "akrabalar" adı verilen suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 44 şüpheliden 35'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakir Akrabalar Suc Orgutu Operasyon 13032024 Iha (3)

NARKOÇELİK-6 OPERASYONU İLE ÇETE ÇÖKERTİLDİ

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, hava destekli Narkoçelik-6 operasyonu ile sokak satıcıları olarak bilinen "akrabalar" çetesine büyük bir darbe vurdu. Operasyonda, çetenin dağıttığı uyuşturucu maddelerle birlikte çok sayıda silah ele geçirildi.

Diyarbakir Akrabalar Suc Orgutu Operasyon 13032024 Iha (2)

UYUŞTURUCU MADDELER VE SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, uyuşturucu maddelerin yanı sıra tabanca ve av tüfekleri de bulundu. Ayrıca, bir kompresör içerisine gizlenmiş 10 kilo 700 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Diyarbakir Akrabalar Suc Orgutu Operasyon 13032024 Iha (4)

HOLLANDA ÇOBAN KÖPEĞİ 'TEMREN' BAŞARILI BİR OPERASYONA İMZA ATTI

Narkotik dedektör köpeği, 3 yaşındaki Hollanda Çoban Köpeği "temren", araç içine gizlenmiş 181 kilogram uyuşturucu maddeyi buldu. Temren'in hassas koku duyusu, operasyonun başarısında önemli bir rol oynadı.

Diyarbakir Akrabalar Suc Orgutu Operasyon 13032024 Iha (6)

ŞİFRELİ İLETİŞİM VE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON

Operasyonda, satıcılar ile kullanıcılar arasındaki şifreli iletişim de deşifre edildi. Uyuşturucu maddenin alıcıya ulaştığını bildiren "kuş kümese geliyor" ve maddeyi öven "kuş taklacıdır, saatlerce uçar" gibi ifadeler kullanıldığı tespit edildi. Operasyon, merkez ilçelerin yanı sıra Ergani ve Bismil ilçelerini de kapsadı.

Diyarbakir Akrabalar Suc Orgutu Operasyon 13032024 Iha (5)

MART AYINDA ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU VE TUTUKLAMALAR

Diyarbakır Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, mart ayında gerçekleştirdiği operasyonlarda toplamda 516 kilogram esrar türevi uyuşturucu madde ele geçirdi. Bu operasyonlarda gözaltına alınan 47 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakir Akrabalar Suc Orgutu Operasyon 13032024 Iha (7)

Editör: Mevlüt Peker