Kışın en sert yüzünü göstermeye başladığı son günlerde, soğuk hava ve artan ısınma ihtiyacıyla birlikte doğalgaz faturaları herkesin aklında olan konu haline geldi. Vatandaşlar, doğalgaz fiyatlarına yapılacak zam olup olmayacağını merak etmeye başladı. Türkiye'nin doğalgaz dağıtım şirketlerinden biri olan BOTAŞ'tan açıklama geldi.

dogalgaz_5

DOĞALGAZ ZAMLANDI MI? ARALIK’TA DOĞALGAZA ZAM MI GELDİ?
    
BOTAŞ, doğalgaz fiyatlarında aralık ayında herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde sabitlik gözlendi.

dogalgaz_4

Konut tüketicileri için BOTAŞ'ın dağıtım şirketlerine aralıkta uygulayacağı satış fiyatı, 1000 metreküp doğalgaz için 4.080 TL olarak belirlendi. Sanayi aboneleri için ise kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8.549 TL, kademe 2 için ise 11.374 TL olarak tarifelendirildi.

dogalgaz_8

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12.000 TL olarak açıklandı.

BOTAŞ'ın internet sitesindeki duyuruda, Türkiye'nin konutlarda Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatlarına sahip olduğu belirtildi. Fiyatların aylık olarak hesaplandığı vurgulandı.

Editör: Zeynep Baş