Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) sınır ötesi nokta operasyon gerçekleştirdi. MİT, Doğan Kod Kadri Encu’yu ilk defa Türkiye’de eylem gerçekleştirmek üzere örgütsel eğitimler aldığı dönemde takibe almıştı. MİT, daha sonra yeni bir görevle bulunduğu bölgeden ayrılan Kadri Encu’nun peşini bırakmadı. MİT’in sahadaki ajanları, Kadri Encu’nun attığı adımları uzun soluklu bir çalışmayla izlemeye devam etti. 

MİT, son olarak Kadri Encu’nun Irak/Gare’ye geçtiğini öğrendi. MİT’in yerdeki ajanları, Irak-Suriye Kurye Sorumlusu olarak faaliyet gösteren Kadri Encu’nun her adımını izlemeye başladı.

MİT’in kurduğu ajan ağı, Kadri Encu’nun Irak ve Suriye arasındaki terörist geçişleri ile silah-mühimmatların aktarılmasında rol aldığı, bilgisine ulaştı. MİT’in yerdeki unsurları Irak’taki Pençe operasyonlarına karşı eylem düzenleyecek terörist grupların Gare, Zap, Metina ve Haftanin arasındaki geçişlerinin de Kadri Encu tarafından sağlandığını tespit etti. Bunun üzerine MİT operasyon için hazırlıklara başladı. 

mitten nokta operasyon kadri encu 2

MİT, Doğan Kod Kadri Encu’yu adım adım takip etmesi için saha ajanlarını özel olarak görevlendirdi. MİT, hassas bir takiple Gare’de yeni bir eylem grubunun toplandığını belirledi. MİT’in yerdeki ajanları, Doğan Kod Kadri Encu’nun eylem grubuyla toplantı yapacağını öğrendi. MİT operasyon için düğmeye bastı. MİT, nefes kesen takip sonrası Doğan Kod Kadri Encü’yu diğer örgüt mensuplarıyla birlikte toplantı halindeyken etkisiz hale getirdi.

Editör: Site Yönetim