İslam'da bir kişinin günahlarından arınmak için tevbe etmesi, Allah'a yönelmesi ve samimi bir şekilde tövbe etmesi önemlidir. Doğum yapan bir kadının da, genel olarak tüm Müslümanlar gibi, bu prensiplere uyması beklenir. Peki, doğum yapan kadının günahları silinir mi? İşte detaylar...

DOĞUM YAPAN KADININ GÜNAHLARI SİLİNİR Mİ?

Doğum, İslam inancına göre kadına büyük bir mükafat getiren bir durumdur. Hamilelik ve doğum süreci, İslam'a göre kadına büyük bir değer ve saygı kazandırır. Ancak bu, kadının günahlarından tamamen arınmasını sağlayan bir durum değildir. İslam'a göre, insanlar genel olarak yaşamları boyunca işledikleri günahları için tevbe edip Allah'tan bağışlanma dilemelidirler.

doğum-izni-ne-kadar-hamile-kadın-işçi-çalışma-5

Bu nedenle, doğum yapan bir kadının günahlarından arınmak için İslam'a uygun bir şekilde tevbe etmesi, ibadetlerini sürdürmesi ve hayır işlerinde bulunması önerilir. Ancak bu, genel prensiplerdir ve bireysel durumlar farklılık gösterebilir. İslam'da samimi bir tevbenin ve Allah'a yönelmenin, günahlarından arınmak için etkili olduğuna inanılır.

doğum-izni-ne-kadar-hamile-kadın-işçi-çalışma-1

Doğum yapmanın faziletleri hakkında hadis-i şerifler bulunmaktadır:

"Allah yolunda ölmenin dışında şehidlik yedi nevidir: Allah yolunda ölen şehiddir. Taundan ölen şehiddir. Denizde boğulan şehiddir. Zatül cenb sahibi şehiddir. İç illetinden ölen şehiddir. Yangında ölen şehiddir. Yıkıntı altında kalan da şehiddir. Doğum esnasında ölen kadın da gene şehiddir." (Savaş dışındaki şehîdler hakkında hadisler  için bakınız: Buhârî, Ezan, 32, Cihâd, 30; Müslim, İmâre, 164; Tirmizî, Cenâiz, 65, Fedâilu'l-Cihâd, 14; Ahmed b. Hanbel, I, 22, 23, II, 323, 325)

doğum-izni-ne-kadar-hamile-kadın-işçi-çalışma-2

"Kadın hamileliğinde, doğum yapıncaya ve çocuğu memeden keseceği güne kadar, Allah yolunda nöbet bekliyen kimse gibidir. Ve bunlar arasında ölürse ona şehid ecri vardır." (bk. Ahmed GÜMÜŞHANEVİ; Ramuzu'l-Ehadis)

"Kadın, hamile olduğunda, gündüz sâim, gece kâim ve Allah korkusu kendisinde galib olan bir mücahid sevabı hak eder. Onu ağrı tuttuğunda kendisine verilecek sevabı mahlukattan kimse bilemez. Bebeğin her emişinde ve soğurmasında bir can ihya etmiş gibi sevab alır. Ve sütten kestiğinde ise bir melek sırtını okşar ve: 'Ha bir daha.' der." (bk. Ahmed GÜMÜŞHANEVİ; Ramuzu'l-Ehadis)