İstanbul’da diş ağrısı ile Esenyurt’taki bir diş kliniğine giden Hicran Refi az daha canından oluyordu. Dişin çürüdüğünü belirten doktora, Refi’ye kanal tedavisi yapacağını söylemiş ve işleme başlamıştı. Ancak işlem devam ederken talihsiz kadın şiddetli bir ağrı hissettiğini, ağzında da elektriklenme oluştuğunu söyledi. Acılar içinde kalan 44 yaşındaki kadın işlem sonrası eve gönderildi.

BİR ANDA FENALAŞTI

Ancak talihsiz kadın daha eve gelemeden yüzü şişmeye ve uyuşmaya başladı. Eşini arayan kadın, “Ben iyi değilim, soğuk terler döküyorum, nerede olduğumu da bilmiyorum, yüzüm şişti” dedi. Dakikalar içinde de fenalaşarak kendinden geçti. 

icgr

BİR HAFTAYA GEÇER DEDİ, YOĞUN BAKIMLIK OLDU

Eşinin yanına gelen adam hemen tedavisini yapan doktoru aradı. Doktor ise belirtilerin bir hafta içerisinde geçeceğini söyledi ama talihsiz kadın daha da kötüye gitti. Beylikdüzü Devlet Hastanesine kaldırılan kadın burada günlerce antibiyotik tedavisi gördü, 5- 6 gün yoğun bakımda kaldı. Taburcu olduktan 2 gün sonra da tekrar bayılarak yere yığıldı.

ÖLÜME KADAR GÖTÜRÜYOR

Uzmanlar ise ağrı ve acı nedeniyle tansiyon düşmesi ve şok yaşayan kadının dişindeki enfeksiyonun tedavi edilmeden kanala başlanmasının doğru olmadığını belirterek, enfeksiyon ve yanlış tedavi ile oluşan ödemin soluk borusunda da darlığa neden olabileceğini, sürecin ölüme kadar götürebileceğini belirtti.

dis-yanlis-tedavi-sw4

DİŞ HEKİMİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Talihsiz kadının bir dizi sağlık problemi yaşamaya başlarken, hayatı da doktor hatası yüzünden kabusa döndü. Serumlarla ayakta duran kadın talihsiz kadının eşi Cüneyt Refi, yaşadıkları kabusa isyan etti, “İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Başka canlar yanmasın, görevlerini layıkıyla yapsınlar” diyerek tepki gösterdi, işlemi yapan diş hekiminden şikayetçi oldu.

Editör: Şeyda Karaca