Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devlet üniversitelerinde tıp ve diş hekimliği fakültelerinin son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacak." şeklinde açıklama yaptı ayağının tozuyla Kasımı ikinci yarısını duyumsarken.

DOKTOR KRİZİ sürüyor demektir bu.

Bir kere yurtdışı kapısı açıldı... Gidenin döndüğü nerede görülmüş, dönmüşse ölümü gelmiştir, toprak çekiyordur. Sadece hekimler değil nitelikli fırsatını bulan hiçbir insan durmaz bu ülkede bu saatten sonra.

VASATLIK:

“Bu devir, sıradan insanların en parlak zamanı; duygusuzluğun, bilgisizliğin, tembelliğin, yeteneksizliğin, hazıra konmak isteyen bir kuşağın devridir.” buyurmuş Budala kitabında Dostoyevski.

Devir hiç değişmiyor demekki. Ya da döngüsel olarak arada yokluyor. Bakalım bu post modern buhran dönemi ne kadar sürecek?

Arada iyice azıtınca ya kuyruklu yıldız çarpıyor dünyaya yok ediyor 66 milyon yıl önceki gibi ya da 12.800 yıl önceki gibi bir büyük sel yani Nuh tufanı ortalığı temizliyor, insanların köküne kibrit suyu döküyor. Belki yine bir Tufan dönemi yaklaşmıştır.

Bu kadar pisliği temizler mi?
Temizler. Allah’ın bir huyu var: Temiz iş çıkarır. Geç öğütür ince eler.

TINYHOUSE:

Bu TINYHOUSE akımı, aslında orta sınıfın ekonomik çöküşe hazırlandığı bir ALGI OPERASYONU.

Ne gerek var ki kocaman bir eve di mi?

Avuç içi kadar yerde pizzanızı kemirin, metaverse gözlüğünüzü takın ve yaşayın işte?

Daha ne istiyorsunuz?

Bir de bunları doğaya kuruyorlar.

Yani;

"Şehirlerden defolun gidin! Köyde el içi kadar ev ve geniş bir bahçede yaşayın! İşe de uzaktan çalışma ile bağlanırsınız!"

Bunlar hep algı operasyonu.

UMUT ve İMAN:

Rejim, devamına hem Rusya’yı, hem ABDyi, hem Avrupa’yı ikna edebiliyorsa, onlara verilen tavizlerin bedelini kimin ödeyeceğini anlayamayan halka mı, bunu bile halka anlatamayan (olmayan) muhalefete mi kızmak gerekir? Gerçi kızmak neyi değiştirecek? Geçmiş olsun.

Fiilen sınırı olmayan, herkesin gelip yerleşip, ortak kamu haklarından faydalanabildiği, iş bulabilenin ancak ayda 300$a, karın tokluğuna çalıştığı, hukuksuz, güvenlik riski yüksek bir ülkede yaşamaya mahkûm olmak bile çoğunluğu düşündürtmeye ya da aksiyona geçirtmeye yetmiyor.

Umut ve iman geçmiş kuşakları aldattı, hala aldatmaya devam ediyor. Umarım yanılırım. Hoşçabakın zatınıza.


Not 1: Ülkede Milyonlarca KAYITSIZ insan var.

Bunları TERÖR için kullanacaklarını görmek için müneccim olmaya gerek yok.

Kalabalık yerlerden ömür boyu uzak durmak lazım.

Not 2: Ekrem İmamoğlu: "İstanbul'da evini boş tutanlardan daha fazla vergi alacağız. Böyle bir şehirde evinizi boş tutamazsınız."

En akılcı başkan. Boş evlere vergiyi kilitleyin. Madem kiraya ihtiyaçları yok, çok zenginler demektir. Vergiyi zenginden almak lazım

Not 3: A101 koltuk satmaya başlamış.

Fena da durmuyor.

Millet fakirleşiyor, ZİNCİR MAĞAZALAR ise mücadele ediyor.

ESNAFIN işi zor. Fiyat rekabetini kazanamazlar. Fakat, ödeme rekabetine girebilirler. Ancak ÜRETİCİ olmaları lazım. Aracı için bu da zor.

Not 3: Şu an Türkiye'nin 1 nolu sorunu içki, sigara ve uyuşturucu kaçakçılığı. Bunun aksini söyleyen yalan konuşuyordur. Burada sadece satıcıların üzerine gitmek tek başına sorunu çözmez. Kullanıcı sayısının da mutlaka azalması şart.

Not 4: Kriptoda soyulanlar şimdi kalan paralarıyla tepeden borsada alım yapıyor. Akıbetleri değişmeyecek tabi ki.. Sanal olarak zenginleşme her zaman sanal fakirleşme ile son bulur.

Not 5; Bir gün herkes asgari ücretli olacak! 

Morgan Stanley’in asgari ücret tahmini: 8 bin 800 TL.

Çok zor. Önümüzdeki ay $ kuru 19.0 olsa 463$ eder. Asgari ücret şimdiye kadar en yüksek 450$ civarında olmuş (2013, 2015). Kaldı ki memur ve emekli zamlarına baz teşkil edecek 6 aylık enflasyonun en fazla %17-18 olması beklenirken % 60 artış çok zor. (4 aylık %11.84).

Kur korumalı mevduat, hazine garantili projeler gibi dev kara delikler varken asgari ücrete %60 zammın çalışanlara hiçbir yararı olmayacağı gibi, çok dar kar marjları ile çalışan küçük işletme sahiplerine çok ağır darbe vuracağını tahmin ediyorum.

Not 6: “yaptığını beğendin mi tanrım? / ben çok beğendim. / bunca kabahat içinden / en güzelini seçtin benim için / geri kalmışlık…/ bütün ilerilerden / buna bayıldım / köksüz bir morsalkımdan / yaşanmamış bir geçmiş / ve yaşanmış bir gelecek kabarttın içimde / harikulade!” R. K. Yeşil

Not 7: İstanbul'da ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'yi aştı.

Resmi konut enflasyonunu %190'a çıkaran ekonomi yönetimini tebrik etmek lazım!

İşte cesaret, işte feraset, işte fazilet, işte fedakarlık, işte mertlik, işte adam gibi adamlık!
Ekonomi yönetimi attığı mantık dışı adımlarla İstanbul'da ortalama konut fiyatını 3 milyonun üzerine çıkartmış.

Not 8: Isparta'da doğayı kirleten kişiler atıklardaki parmak izlerinden tespit edilerek haklarında adli işlem başlatılıyor.

Bu mantıksız işlemi başlatan yetkili kimse emekli olma durumuna bakılıp koşullarını taşıyorsa derhal emekli edilmeli.

Ambalajda bulunan parmak izi o kişinin ambalajı çevreye atan kişi olduğunu göstermez.

Bu gibi uygulamalarla ülkedeki hukukun anasını(kibarca tabirle)ağlattılar.

Not 9: GÖZLERİNİZİ YUMUN VE GEÇMİŞİN OYUNLARINA DAİR BİR ŞEYLER HAYAL EDİN...

Çocuk olsam yeniden
Bir tek düştüğüm için acısa içim,
Ve kalbim, çok koştuğum zaman çarpsa sadece...
                                   | Cemal Süreya
Not 10: TAKTİK GÖRÜLÜR, AMA STRATEJİ FARK EDİLMEZ

“Ben savaşırken herkes TAKTİKLERİMİ görebilir; fakat hiç kimse asıl zaferin kaynağı olan STRATEJİYİ göremez.”

| Lao Tzu

Not 11: Kişiler bir defa ömür boyu fatura ödeme kısır döngüsüne kapıldıklarında, küçük metal yuvarlakları durmadan döndüren hamsterlardan (farelerden) bir farkları kalmaz.

| Robert Kiyosaki

Not 12: “Çeşitli korkular altında acı çeken, ruhen dengesiz, yıkık ve bağımlı olan insanlar, önce bütün çabalarıyla kendilerine boş zaman oluştururlar; sonra da bu zamanı "öldürebildikleri" ya da geçirebildikleri oranda sevinç duyarlar. Ne acı bir çelişki.”

| Erich Fromm

Not 13: Çoğu  insan, çok çalışır.
Başarılı olanlar ise, doğru yerde ve doğru işte çok çalışanlardır.

Not 14: KOMPLO TEORİSİNİN DİYALEKTİĞİ

“Düşmanlarla çevrili olduğuna inanan insanlar, o düşmanlara çok büyük güç atfederek kendi güçsüzlüklerine adeta bir mazeret bulurlar. Komploya uğrama düşüncesinin temel işlevi, güçsüzlük duygusunun panzehiri olmasıdır”

| Politik Paranoya,R.S.Robins