Dolandırıcıların yeni tuzağı internet yorumları oldu. Kimi zaman butik bir otele, kimi zaman da dijital platformdaki bir filme, bazen de bir restorana’ yorum yapın’ diyen sahtekarlar karşılığında da para teklif etti. Kolay para vaadiyle binlerce kişiyi kandırdı.

BU KEZ DOLANDIRICILAR TUZAĞA DÜŞTÜ

Ekran Haber'in özel haberine göre, dolandırıcılar o tuzağa medya sektöründe çalışan Tolga Tuna Çıtak’ı da düşürmeye çalıştılar. Ancak Çıtak, 11-12 yıldır haber sektörünün içindeydi ve bu süreçte sahtekarların oyununa kanıp evini, arabasını kaybeden başlarına bir sürü olaylar gelen yüzlerce mağdura şahit olmuştu. 

yorum-yap-para-kazan-show3

PARA GÖNDERDİKLERİ İLE KALDILAR

Daha ilk mesajda bunun bir tuzak olduğunu anlayan Çıtak, dolandırıcılara unutamayacakları bir ders vermeye karar verdi. “En başından beri uzak olduğunu biliyordum. Ben de onlara biraz ders vermek istedim. 3 seferdir böyle bir para geliyor” diyen Çıtak, telefonuna gelen mesajın ardından dolandırıcılarla oynamaya başladı.

SÖZDE GÖREVLERİ YAPTI, OYUN BAŞLADI

Dolandırıcılar Çıtak’a bir otel ismi gönderip buraya yorum yapmasını ve 5 yıldız vermesini istedi, karşılığında da 100 TL teklif etti. Çıtak da kabul edince sahtekarlar 50 lira gönderdi. Ufak miktarlarla güven kazanan dolandırıcılar, sonrasında bir link göndererek Çıtak’tan kredi kartı ve kimlik bilgilerini istedi. Süreç 3 sefer boyunca tekrarlanırken, dolandırıcılar Çıtak bilgilerini paylaşmayınca verdikleri paralarla kala kaldı.

yorum-yap-para-kazan-show2

Çıtak, sahtekarları tuzağa düşürürken yaşadıklarını şöyle anlattı,
“Dolandırıcılar sözde görevler tamamlandıktan sonra bir link atıyorlar, işte o linke tıklanırsa telefondaki bütün bilgiler sahtekarların eline geçiyor. Telefonunuza kayıtlı olan parola, kredi kartı bilgiler, kişisel ne kadar bilginiz varsa hepsine ulaşabiliyorlar. Anında ele geçiriyorlar. Bunların dolandırıcı olduğunu, o yaptığım haberlerden dolayı anladım. Ben de onlar gibi davranıp onları biraz mağdur etmek istedim.”

HERKESİ UYARDI

Sahtekarların bu yöntemle binlerce kişiyi mağdur ettiğini ve vatandaşı dolandırdıktan sonra numaralarının da 24 saat içerisinde kapandığını belirten Çıtak, bu tuzağa karşı herkesi de dikkatli olmaları konusunda uyardı.
 

Editör: Şeyda Karaca