Diyarbakır ve İzmir'de iş vaadiyle mağdurları dolandıran 12 şüpheli, Emniyet Müdürlüğünün titiz çalışması sonucu 'Paydos' operasyonuyla yakalandı.

Paydos Operasyonu 20012024 Dha 1

SOSYAL MEDYA KARİYER PLATFORMLARINDA TUZAK KURUYORLAR

Polis ekipleri, sosyal medyada kurdukları kariyer platformları aracılığıyla iş arayan vatandaşları hedef alan dolandırıcıların peşine düştü. İki aylık titiz bir takibin ardından, şüphelilerin mağdurlara kamuda iş imkanı sunup, terfi vaatleriyle para talep ettikleri tespit edildi.

Paydos Operasyonu 20012024 Dha 3

EŞ ZAMANLI OPERASYON VE 'TÜRBÜLANS' YÖNTEMİ

Diyarbakır ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucu, 12 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Şüphelilerin mağdurlardan aldıkları paraları farklı hesaplara havale ederek, 'türbülans' adını verdikleri bir yöntemle izlerini kaybettirmeye çalıştıkları deşifre edildi.

Paydos Operasyonu 20012024 Dha 5

ELE GEÇİRİLEN DELİLLER VE ATM'DEN PARA ÇEKME GÖRÜNTÜLERİ

Operasyonda, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, sim kart, hard disk ve banka kartına el konuldu. Dolandırıcıların bu yolla elde ettikleri paraları ATM'den çektikleri görüntüler de polisin eline geçti.

Paydos Operasyonu 20012024 Dha 2

Paydos Operasyonu 20012024 Dha 4

SUÇLA SİNERJİK MÜCADELE PROJESİ KAPSAMINDA OPERASYON

Asayiş Şube Müdürü Süheyl Zaim, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın talimatlarıyla başlatılan 'Suçla sinerjik mücadele' projesi kapsamında bu operasyonun gerçekleştirildiğini belirtti. Süheyl Zaim, polislerin ve vatandaşların işbirliği içinde suç ve suçlularla mücadele ettiklerini, 'Paydos' operasyonuyla dolandırıcıları adalete teslim ettiklerini açıkladı.

Paydos Operasyonu 20012024 Dha

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, vatandaşları masraf ve komisyon adı altında dolandıran bu suç şebekesine karşı adli sürecin işlediği bildirildi.

Paydos Operasyonu 20012024 Dha 6

Paydos Operasyonu 20012024 Dha 7

Editör: Ozan Barış Erim