Dolar TL kurunda yükseliş trendini sürdürerek kurda 29 sınırı aştı. Sene başında 18,73 lira olan dolar kuru, yılbaşından bu yana yüzde 55'lik artış kaydetti.

BU HAFTAYA DİKKAT!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise kritik üç güne dikkat çekip yatırımcıyı uyardı. “Bu haftaya çok ama çok dikkat” diyeren Memiş, dolar, euro, altın, sterlin, borsa ve gümüşe yatırım yapanın kazanacağını duyurdu.

FIRSATLAR BAŞLADI

Tv 100.com’daki yazısında Dolar 30 TL'ye çıkar mı? Bu haftanın fırsatı ne olacak? 2024 yılına kazançlı girmek isteyenler ne yapmalı? sorularının cevaplarını veren Memiş, "Önemli verilerin ve açıklamaların olacağı bir hafta olacak. Bu hafta para piyasalarında volatilite oldukça yüksek olacak. Beraberinde fırsatların da olacağı bir haftaya başlıyoruz." dedi.

Salı günü ABD enflasyon verisi, çarşamba Fed faiz kararı, perşembe ise ECB faiz kararına dikkat çeken Memiş, "Yıl kapanışında bu veri ve açıklamalar, 2024 yılının şifrelerini verecek. Yıllık kapanışlarda 2024 Ocak ayı için belirleyici olacak.” İfadelerini kullandı.

İslam Memiş’in yazısının devamı ise şöyle;

“Peki piyasalarda bu hafta hangi bant aralıklarını takip edeceğim?

BİST 100 ENDEKSİ

Geçen hafta 7 bin 747 puana gerileyerek güzel fırsatlar sunmuştu. Haftayı 7 bin 913 puandan tamamlamıştı. 8 bin puan seviyesinin üzerinde tutunma çabası başarılı olur ve 8 bin-8 bin 500 puan aralığında dengelenebilir. Yılı 8 bin puan seviyesinin üzerinde tamamlayabiliriz. Sıkıcı bir yolculuğa başlasa da sabırlı yatırımcısına 9 bin puan seviyesini gösterebilir.

DOLAR/TL KURU

Haftayı 28,98 lira seviyesinden tamamlamıştı. Hedefim 29,70 lira seviyesi olduğundan bu tarafta beklentim aynı.
Belirlediği hedefe gider. Ocak ayı itibariyle 30 liranın normalleşeceği bir süreç bekliyorum.

EUR/USD PARİTESİ

Haftayı 1,0763 seviyesinden tamamlamıştı. Bir tur daha 1 puan sarkma ihtimali var. Yani dip seviyesi olan 1,0670 seviyesi. Ucuz mu diyenlere, bedava diyorum. Orta ve uzun vadede 1,12-1,15 öngörüm devam ediyor. Bu haftanın en şanslı yatırımcıları Euro alacak olmalı.

ONS ALTIN (XAU/USD)

Haftayı 2 bin 2 dolar seviyesinden tamamladı. İki hafta önce bin 980 dolar destek seviyesinden bahsetmiştim. Sonra Asya piyasalarındaki 2 bin 148 dolar gördükten sonra korkup “2 bin 20’den bu işi bitirmeli” uyarım vardı. Sonra satış baskısı devam etti. Sanırım bin 980 dolar destek seviyesi bu hafta test edilecek. Bu hafta onsu bekleyenler de oldukça şanslı. Dip seviyesi olarak takip ettiğim seviye, 2024’de 2 bin doların dip olacağını görebiliriz. Elinde dolar olanlar güzel bir fırsat yakalamış olur.

GRAM ALTIN

Fiziki tarafta haftayı bin 943 lira seviyesinden tamamlamıştı. Gram altın yatırımcısı, ons altını takip etmeli. Yani, gram altın alacaklar ons tarafını takip etmeli. Ons tarafında beklediğim geri çekilme gram altın tarafında da hissedilir. Takip edeceğim bant aralığı bin 900-bin 940 lira aralığı. Altın alımı yapacakların haftası olduğunu söyleyebilirim. 2024 Ocak itibariyle 2 bin lira seviyesinin dip seviyesi olacağı bir sürece hazırlık yapmalı.

ONS GÜMÜŞ (XAG/USD)

Haftayı 23,01 dolar seviyesinden tamamlamıştı. 22 dolar destek seviyesini test edebilir. 2024’e hazırlık yapmak isteyen, dolar ile hiç gümüş almamış olanların haftası. Dip seviyesini bu hafta test ettikten sonra hedef 24, devamında 26 dolar.
2024’de 30 dolar seviyesinin üzerini beklemek gerek. Gram gümüş almak isteyenler ise ons gümüşü takip etmeli.
22 dolar seviyesinin karşısı alım için çok uygun olacağını söyleyebilirim.

Toparlayacak olursam; bu hafta dolar karşısındaki her şey ucuz olur. Bu hafta dolar ile parite yapacakların haftası. Euro, sterlin, altın ve gümüşün bu hafta çok ucuz olacağını düşünüyorum."
 

Editör: Şeyda Karaca