Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarik Jasarevic, Gazze'de devam eden çatışmaların sağlık alanında yarattığı krize dair endişelerini dile getirdi. Gazze'deki sağlık durumunun alarm verici olduğunu belirten Jasarevic, hastanelerin kapasite sınırlarına ulaştığını ve ilaç stoklarının tükenmekte olduğunu vurguladı.

GAZZE'DEKİ HASTANELER ALARMDA

Jasarevic, Gazze'deki hastanelerin İsrail tarafından boşaltılma talebine karşılık, böyle bir durumun pek çok hayatı tehlikeye atacağını ifade etti. Ayrıca, Gazze'ye insani yardım ve tıbbi malzeme gönderilmesinin önündeki engellere dikkat çekti. DSÖ'nün, Gazze'ye ulaştırmak üzere 80 tonluk tıbbi malzeme ve ilaç hazırladığını belirtti.

"ÇATIŞMALARIN SONLANMASI ZORUNLU"

Jasarevic, Gazze'deki sağlık krizinin çözümünün sadece tıbbi yardımlarla olmayacağını, asıl çözümün çatışmaların sona erdirilmesi olduğunu vurguladı. Gazze'de yaşanan bu krizin, yüz binlerce insanın hayatını tehdit ettiğini belirtti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAYGI ÇAĞRISI

DSÖ Sözcüsü, Gazze'deki sağlık çalışanlarının zor şartlarda fedakarca çalıştığına dikkat çekerek, uluslararası hukuk gereği sağlık çalışanları ve tesislerinin korunması gerektiğini hatırlattı. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sağlık sektörüne yönelik saldırılarda 11 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini, 16'sının ise yaralandığını belirtti.

BARIŞ İÇİN ÇAĞRI

Jasarevic, Gazze'deki şiddetin son bulması için uluslararası topluluğa ve etkili olabilecek tüm taraflara harekete geçme çağrısında bulundu. Gazze'de yaşanan bu trajedinin son bulması için tüm dünyanın sesini yükseltmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA