Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinin başkenti Lucknow’da yaşanan korkunç olay sadece ülke gündemine damga vurmakla kalmadı, dünya basınında da kendine manşetlerde yer buldu.

İddiaya göre 16 yaşındaki bir çocuk, annesini, çevrimiçi oyun oynamasını engellediği için  tabancayla vurdu. Ardından da polislerin onu bulmasına engel olmak için cesedi evin içinde sakladı. Çocuğun cinayeti orduda görev yapan babasının beylik tabancasıyla işlediği öğrenildi.

ANNESİNİ ÖLDÜRÜP KIZ KARDEŞİNİ TEHDİT ETTİ

Polis yetkilileri, çocuğun pazar sabahı saat 3 sularında annesini öldürdüğünü, ardından cesedini bir odaya sakladığını ve küçük kız kardeşini kimseye söylememesi için tehdit ettiğini söyledi.

Yaşadıkları yüzünden büyük bir travma yaşayan 10 yaşındaki kız kardeşin yetkililer tarafından koruma altına alındığı ve bir çocuk yurduna gönderildiği açıklandı.

Lucknow polis yetkilisi Qasim Abdi, yaptığı açıklamada “Salı günü akşam 21.00 sıralarında polis bir kadının vurulduktan sonra öldürüldüğü bilgisini aldı. Olay yerindeki herkesi sorguladık. Suçun kadının oğlu tarafından işlediği ortaya çıktı. Ön soruşturmada, bu çocuğun PubG gibi çevrimiçi oyunlara bağımlı olduğunu ve cinayeti annesinin oyun oynamasına izin vermediği için işlediğini öğrendik. Çocuk cinayeti babasının ruhsatlı tabancasını kullanarak işledi” dedi.

"ELEKTRİKÇİ YAPTI" DİYEREK YALAN SÖYLEDİ

Olayla ilgili haberlerde çocuğun polisleri yanıltmak için cinayeti eve gelen elektrikçinin işlediğini söylediği yazıldı. Ancak çocuğun ifadesi doğrultusunda soruşturma yapan polisler 16 yaşındaki katilin anlattıklarının yalan olduğunu hemen anladı.

Çocuk polis tarafından gözaltına alınırken sorgusunun hâlâ sürdüğü belirtildi.

Polise göre, çocuğun babası şu anda eyalet dışında görevlendirildi. Bir memur, “Babanın erkek kardeşi, çocuğun büyükannesiyle yakınlarda yaşıyor ancak olay hakkında hiçbir fikirleri yoktu” diye açıklama yaptı.

Hindistanda kan donduran cinayet... Annesini öldürüp cesedi sakladı

Editör: TE Bilisim