Twitter kendi ödeme platformu üzerinde çalışıyor. Kasım ayında milyarder girişimci Elon Musk, reklam verenlerle Twitter Spaces'te yaptığı toplantıda ödeme platformu kurma planlarını anlatmıştı. Twitter’ın sahibi, kullanıcıların sosyal ağdaki diğer kişilere para aktarabilecekleri bir sistemden bahsetti. O günden sonra bu plana ilişkin başka bir ayrıntı vermedi ancak Twitter planlarına hala sadık.

Financial Times'a göre şirket, ABD'de bir ödeme platformu haline gelebilmek için gerekli lisanslara başvuruyor. Ayrıca Twitter'ın Ürün Yönetimi Direktörü Esther Crawford'un yeni sistemin altyapısı üzerinde çalıştığı da ortaya çıktı.

ELON MUSK’IN TWİTTER HAYALİ: HER ŞEYİN PLATFORMU

Geçtiğimiz yıl Elon Musk, Twitter'ı ‘her şeyin platformuna’ dönüştürmek istediğini belirtmişti. Musk’ın hayalindeki Twitter yalnızca tweet atılabilen bir sosyal ağ değil; ona göre Twitter’da mesajlaşmak, ödeme yapmak ve ticaret de mümkün olmalı. Yani Twitter’ın bir sosyal medya platformunda ziyade ‘her şeyin platformuna’ dönüşmesini istiyor.

KRİPTO PARA BİRİMLERİNİ DE DAHİL ETME PLANI VAR

Bu arada, 1999'da Musk, ilk çevrim içi bankalardan biri olan ve daha sonra ödeme devi PayPal'a satılan X.com'u kurdu. Twitter'ın yeni ödeme platformu ilk olarak normal para birimleri ve ödeme yöntemleriyle çalışacak olsa da şirketin gelecekte kripto para birimlerini de dahil etme planları var.

Platform, aslında PayPal ve hatta kullanıcıların yalnızca mağazalarda ödeme yapmalarına değil, aynı zamanda aralarında para transfer etmelerine de izin veren Apple Pay ile rekabet edecek.

Elbette Twitter'ın bu pazarda çok daha uzun süredir yer alan diğer şirketlerle rekabet edip edemeyeceği belli değil. Şirketin ayrıca düzenleyiciler tarafından incelemeye tabi tutulması muhtemel. 

Editör: TE Bilisim