Mercedes-Benz, fren sistemindeki olası bir sorun nedeniyle dünya çapında yaklaşık bir milyon eski aracı derhal geri çağırdığını duyurdu.

Almanya’nın ulaşım otoritesi (KBA), geri çağırmanın, SUV serisi ML ve GL'nin 2004 ile 2015 yılları arasında üretilen otomobilleri ve R-Serisi lüks minivanı etkilediğini söyledi. KBA, 70 bini Almanya'da olmak üzere dünya çapında 993 bin 407 aracın geri çağrıldığını da sözlerine ekledi.

‘ARAÇ FREN YAPAMAZ’

Mercedes-Benz’den AFP haber ajansına yapılan açıklamada, fren sorununun "belirli araçlarda raporların analizine" dayandığını belirterek geri çağırmayı doğruladı. Açıklamanın devamında, "Nadiren çok şiddetli korozyon vakalarında, özellikle güçlü veya sert bir frenleme manevrasının fren sisteminde mekanik hasara yol açması mümkün olabilir, bu nedenle fren pedalı ile fren sistemi arasında bağlantı kurulamaz" denilerek, “Böyle durumlarda araç fren yapamaz” diye eklendi. 

‘ARAÇLARINIZI KULLANMAYIN’ UYARISI

Şirket, "hemen geri çağırmaya başlayacağını" ve "potansiyel olarak etkilenen araçların" sahipleriyle iletişime geçileceğini söyledi. Almanya’nın Stuttgart şehrinde bulunan şirket, "Geri çağırma süreci, potansiyel olarak etkilenen araçların incelenmesini ve denetimin sonuçlarına bağlı olarak gerektiğinde parçaların değiştirilmesini içerecek. Muayene bitene kadar müşterilerimizin araçlarını kullanmamalarını rica ediyoruz" diye ekledi. 
 

Editör: TE Bilisim